DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Horner: Az új motorszabályok készen vannak

A lényegesebb technikai dolgok már eldőltek a 2026-os motorszabályokkal kapcsolatban a Red Bull csapatfőnöke szerint. Christian Horner elmondása alapján már csak a formalitások vannak hátra.

Bár az idő egyre inkább fogy, továbbra sem véglegesítették hivatalosan az erőforrásokra vonatkozó új szabályokat, melyek 2026-tól léphetnek majd életbe. Bár az eredeti tervek szerint a nyár elejére kellett volna döntésnek születnie, egyelőre tovább húzódik az ügy.

Mindez azért problémás, mert ahogyan arról mi is beszámoltunk, a Volkswagen-konszern két márkája, az Audi és a Porsche is vélhetőleg csak akkor fogja bejelenteni érkezését a sportágba, ha véglegesnek tekinthetők az új regulák.



 

Christian Horner szerint a fontosabb technikai részletekben már sikerült megegyezni a résztvevőknek, így már csak idő kérdése, hogy mikor érkezik meg a hivatalos megerősítés. „Szerintem ez csak a folyamat része, a technikai részek gyakorlatilag eldőltek. Úgy gondolom, hogy ezeknek a dolgoknak mindig egy csomagot kell alkotniuk, így van a technikai szabályzat, a sportszabályzat és a pénzügyi szabályzat esetében is, amelyeknek mindig világosnak kell lenniük, ahogyan annak is, hogy mi lesz az irány 2026-tól” – idézte a Red Bull csapatfőnökének szavait a PlanetF1.

Horner úgy gondolja, még nincs vége a munkának, de nem gondolná, hogy sokáig kellene várni a véglegesítésre.

„Azt hiszem ezt a csomagot még ki kell alakítani, de szerintem nagyjából készen van, szóval ez innentől már tényleg az FIA kezében van. Remélem a Formula-1-es bizottság következő ülésén erről lesz némi frissítés” – tette hozzá

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: