Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. december 18. hétfő

EnzoFerrari

A Ferrari harminc éve már majdnem kiszállt

A Ferrari elnöke a héten jelentette ki, hogy ha az új motorszabályok nem kedvezőek a márkának, kivonulnak az F1-ből. Az első turbókorszak közepén már közel járt ehhez a Scuderia.

részletek

Méltán Elfeledve: Ferrari-forradalmárok

Enzo Ferrarival a felesége miatt vesztek össze, végül a fél Ferrari vezetés otthagyta Maranellót – alapítottak egy csapatot, mellyel meg akarták verni a Scuderiát egy világbajnok pilótával a fedélzeten…

részletek

El akarták rabolni Enzo Ferrari koporsóját

Nem az F1 vagy valamely sportkocsija révén került be a Ferrari a hírekbe: Olaszországban még tervük végrehajtása előtt lecsaptak a bandára, amely a legendás alapító sírját akarta kifosztani.

részletek

Hollywoodi szupersztár játszhatja Enzo Ferrarit egy új életrajzi drámában

Az elmúlt években többször is felmerült már az ötlete, hogy filmet készítsenek Enzo Ferrari életéről - most egy újabb színész neve merült fel lehetséges főszereplőként

részletek

Retro - A legnagyobb Ferrari-győzelmek

Huszonnyolc éve ezen a napon hunyt el Enzo Ferrari, minden idők legsikeresebb F1-es csapatának alapítója - ebből az alkalomból visszatekintünk a Scuderia legendás győzelmeire.

részletek

Retro – Enzo Ferrari, a különc főnök

Versenyzőként kezdte, a világ legismertebb autómárkájának és F1-es csapatának mindenható ura vált belőle. 10 érdekességet gyűjtöttünk össze a Ferrari alapítójának életéből, aki 1898. február 18-án született.

részletek

Christian Bale nem vállalja Enzo Ferrari szerepét

Az Oscar-díjas hollywoodi sztár nem vállalja el a legendás istálló alapítójának szerepét Michael Mann hamarosan készülő filmjében: elmondása szerint nem tudna időben elegendő súlyt felszedni.

részletek

Retro – Vörös, olasz és születésnapja van

December 1-jén alapították a Scuderia Ferrarit, amely azóta az F1 legpatinásabb konstruktőre és a világ legismertebb autómárkája lett. A történet kerek évfordulóit idézzük fel.

részletek

A moziban is összecsap a McLaren és a Ferrari

Megkezdődött a forgatása annak a filmnek, ami az F1-es csapatfőnök Bruce McLaren életét hivatott bemutatni, és ami várhatóan 2016-ban kerül majd a filmvászonra, ezzel igazi kihívója lesz a Ferrari című filmnek.

részletek

Retro – Aki a legnagyobb lehetett volna

Csak huszonnégy éves volt, amikor meghalt, Enzo Ferrari mégis úgy nyilatkozott róla, hogy a legnagyobb lehetett volna az autóversenyzés történetében. Mai Retro-cikkünkben Guy Mollra emlékezünk.

részletek

Ha Enzo Ferrari Kínába született volna…

Akkor alighanem ő is egy ilyen saját Lamborghini Diablót épített volna az eredeti modellhez képest tizedáron, egy V8-as Toyota motort felhasználva. Két kínai mérnök egyedi csodajárgánya következik.

részletek

Retro – A Ferrari első hercege

A mese szerint a herceg fehér lovon érkezik, de Retro sorozatunk mai főhőse az Ágaskodó Paripával hódította meg kora egyik leggazdagabb úrhölgye, Barbara Hutton szívét. Igor Trubeckojra emlékezünk, az emberre, aki első alkalommal vezetett Ferrarit GP-futamon, és aki soha nem tudott megbocsátani Enzo Ferrarinak egy bizonyos tettéért.

részletek
Olvastad már?