Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 1. szerda
F1

„Leclerc-t Enzo is nagyon kedvelné”

A Scuderia legendás alapítójának fia, Piero Ferrari igen jó véleménnyel van a maranellóiak monacói versenyzőjéről: szerinte ő és Carlos Sainz remek csapatot alkotnak jelenleg az F1-ben.

Piero Ferrari, a patinás istálló alapítójának, a legendás Enzo Ferrarinak a fia mai napig a Scuderia egyik fontos részvényese, aki a csapat Formula-1-es szereplését is közelről figyelemmel kíséri. A 76 éves üzletember nemrég igencsak dicsérően nyilatkozott a maranellóiak jelenlegi párosáról, mindenekelőtt Charles Leclerc-ről, akit szerinte édesapja is kedvelt volna – még akkor is, ha épp ellentétes személyiségjegyekkel rendelkezik, mint Enzo egykori nagy kedvence, Gilles Villeneuve: 

leclerc-ferrari-szocsi-2„Charles egy olyan versenyző, akit nagyon kedvelt volna az apám is” – idézi Piero Ferrarit az F1i.com szakoldal. „Persze a korábbi pilótákkal való összevetés mindig nehéz. De azt egyértelműen lehet mondani, hogy Gilles Villeneuve egy tisztán ösztönös versenyző volt. Charles teljesen más: egy intelligens srác, minden szempontból hihetetlen tehetséggel megáldva, és elképesztően koncentrált. Ha megfelelő autót adunk neki, sok örömünket fogjuk lelni benne.”

Persze Carlos Sainzról is jó véleménnyel volt, különösen a Szocsiban elért újabb dobogós eredményét követően: „Megbízható és gyors pilóta, ahogy Oroszországban is láthattuk. Vele és Charles-lal nagyszerű csapatunk van.”

Piero Ferrari egyúttal felidézte a Scuderia legsikeresebb pilótájával, Michael Schumacherrel való kapcsolatát is: „Szeretek visszaemlékezni a Michaellel töltött pályán kívüli pillanatainkra. Amikor vendég volt nálunk otthon, és közösen megittunk egy pohár bort. Egyszerű ember volt, a lehető legjobb értelemben: tiszta, precíz és nagyon egyenes.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?