Steward
Gobodics Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 31. vasárnap

EnzoFerrari

Eladó a világ egyetlen Ferrari-versenycsónakja

Sokan nem tudják, de az ikonikus olasz márka egy alkalommal vízi versenyzésre adta fejét, és beszállt egy speedboat megépítésébe. Ezt a 66 éves legendát bocsátják árverésre.

részletek

Retro – Ferrari teszteli az első Ferrarit

Mérföldkőt jelentő esemény történt a Scuderia életében ezen a napon 1947-ben: a Ferrari 125 csupasz prototípusa megtette első kilométereit a Maranello melletti országutakon. Enzo Ferrari maga járatta meg a nevét viselő legelső autót.

részletek

Marchionne szerint Enzo Ferrari ma is jó vezető lenne

A Ferrari alapítója éppen 120 éve született, és évtizedek alatt a semmiből építette fel a Formula-1 ikonikus csapatát. A Ferrari mai vezére felkereste Enzo szülővárosát, Modenát, és a történet aktuális tanulságairól beszélt.

részletek

Retro – Enzo Ferrari, a pilóta

A minden hájjal megkent csapatalapító, a rejtélyes legenda, az ősz hajú, napszemüveges olasz úr: elsősorban így él bennünk a 120 éve született Enzo Ferrari. Istállója sikerei helyett most versenyzői pályafutását összegezzük, mely során győzelmeket is szerzett az olasz pályákon.

részletek

A világbajnok Ferrari, amely Lancia volt

A tizenöt F1-es Ferrari közül, amellyel egyéni világbajnoki címet nyertek, egy kilóg a sorból: a feltűnő oldaldobozairól megjegyezhető Ferrari D50 csak utólag kapott nevében volt Ferrari. Története két évvel korábban, Vittorio Janóval, Alberto Ascarival és soha be nem váltott álmokat szövögető Lanciával kezdődött.

részletek

Az Alfa Romeo története a Forma-1-ben

Az Alfa Romeo révén a száguldó cirkusz egyik ikonikus szereplője tért vissza a sportágba a Sauberrel kötött megállapodásnak köszönhetően - összegyűjtöttük, mire vitte a legendás márka az F1-ben.

részletek

A Ferrari harminc éve már majdnem kiszállt

A Ferrari elnöke a héten jelentette ki, hogy ha az új motorszabályok nem kedvezőek a márkának, kivonulnak az F1-ből. Az első turbókorszak közepén már közel járt ehhez a Scuderia.

részletek

Méltán Elfeledve: Ferrari-forradalmárok

Enzo Ferrarival a felesége miatt vesztek össze, végül a fél Ferrari vezetés otthagyta Maranellót – alapítottak egy csapatot, mellyel meg akarták verni a Scuderiát egy világbajnok pilótával a fedélzeten…

részletek

El akarták rabolni Enzo Ferrari koporsóját

Nem az F1 vagy valamely sportkocsija révén került be a Ferrari a hírekbe: Olaszországban még tervük végrehajtása előtt lecsaptak a bandára, amely a legendás alapító sírját akarta kifosztani.

részletek

Hollywoodi szupersztár játszhatja Enzo Ferrarit egy új életrajzi drámában

Az elmúlt években többször is felmerült már az ötlete, hogy filmet készítsenek Enzo Ferrari életéről - most egy újabb színész neve merült fel lehetséges főszereplőként

részletek

Retro - A legnagyobb Ferrari-győzelmek

1988-ban ezen a napon hunyt el Enzo Ferrari, minden idők legsikeresebb F1-es csapatának alapítója - ebből az alkalomból visszatekintünk a Scuderia legendás győzelmeire.

részletek

Retro – Enzo Ferrari, a különc főnök

Versenyzőként kezdte, a világ legismertebb autómárkájának és F1-es csapatának mindenható ura vált belőle. 10 érdekességet gyűjtöttünk össze a Ferrari alapítójának életéből, aki 1898. február 18-án született.

részletek
Olvastad már?