Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 3. péntek
F1

Marchionne szerint Enzo Ferrari ma is jó vezető lenne

A Ferrari alapítója éppen 120 éve született, és évtizedek alatt a semmiből építette fel a Formula-1 ikonikus csapatát. A Ferrari mai vezére felkereste Enzo szülővárosát, Modenát, és a történet aktuális tanulságairól beszélt.

Pontosan 120 éve, hogy a Ferrari alapítója, Enzo Ferrari megszületett 1898. február 18-án – a kerek évforduló kapcsán a Commendatore kevésbé ismert versenyzői karrierjét idéztük fel. Eközben Modenában, Ferrari szülővárosában fotókiállítást rendeztek, melyen Sergio Marchionne, a cég elnöke is beszédet mondott.

„Enzo Ferrari leckéi napjainkra nézve is tanulságot hordoznak” – idézi az F1i.com Marchionnét. „Belegondolni, hogy Enzo Ferrari az 1800-as években született, hihetetlen, hiszen a leckéi aktuálisak és abszolút modernek. Olyan férfi volt, aki kiemelkedő vízióval és képességgel rendelkezett, hogy embereket és erőforrásokat kezeljen, olyasvalaki, aki erőteljes érzékkel vállalkozott, és bátorsága sem hiányzott.”A maga körül misztikus légkört teremtő Enzo Ferrari módszerei már a maga idejében sem számítottak szokványosnak – kevesekkel érintkezett, mintegy felsőbb hatalomként irányította a Scuderiát –, Marchionne azonban nem kétli, hogy napjainkban is sikeres üzletember lehetne:

„Elgondolkodhatunk, milyen célokat ért volna el Ferrari, ha hozzáférhetett volna a mai technológiához és tudáshoz. Ferrari öröksége a büszkeség forrása mindannyiunk számára, akárcsak Olaszország egészének” – mondta az olasz-kanadai, aki nemcsak a Ferrarit, hanem a Fiat-Chrysler konszernt is irányítja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?