DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Enzo Ferrari nem így bánna Vettellel”

Túl hamar bízták meg nagy felelősséggel Leclerc-t, Vettel pedig több tiszteletet érdemelne: ezt mondja Mauro Forghieri, a Ferrari múltjának legendás mérnöke. A problémákat ugyanakkor nem Binottóra vezeti vissza.

A humán erőforrással és a versenyzők kezelésével is gondok vannak Maranellóban, vélekedik Mauro Forghieri, a csapat legendás tervezője, aki 1960-tól két évtizeden át állt Enzo Ferrari alkalmazásában.

„Leclerc nagyon tehetséges, de ugyanakkor még egészen fiatal is. A Ferrarinak nem kellett volna ilyen hamar ekkora felelősséggel megbíznia” – beszélt a Quotidianónak a 85 éves Forghieri arról, hogy a csapat a mindössze 22 éves Charles Leclerc-re építi közeljövőjét.



A Sebastian Vettellel való szakítás sincs rendjén az olasz szerint: „Nem szeretném, hogy Enzo Ferrari forogjon a sírjában, mert közelről ismertem őt, és tudom, hogy olyanokat is tulajdonítanak neki, amik egyáltalán nem vallanak rá. Abban azonban biztos vagyok, hogy másként bánna a búcsúzó Vettellel. Több tiszteletet érdemelne.”

A több oldalról támadott Mattia Binottót, akinek már kinevezését is támogatta, azonban védelmébe vette: Forghieri szerint nem a csapatfőnök személyében, hanem a technikai személyzet állományában keresendő a probléma.

„Pénzhiány nincs Maranellóban. Meg vagyok győződve, hogy a Ferrarinak a technikai struktúrát kellene erősítenie, mégpedig gyorsan. Binotto nagyon kényes szerepet játszik – ezt tapasztalatból mondom! A Gestione Sportivát vezetni nehéz feladat, a nyomás óriási, a Ferrari pedig soha nem bocsát meg semmiért. Binottónak a megfelelő emberekkel kell körülvennie magát, hogy pótolja a hiányzó hozzáértést” – mondta Forghieri.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: