Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 1. szerda

EnzoFerrari

Retro - A legnagyobb Ferrari-győzelmek

1988-ban ezen a napon hunyt el Enzo Ferrari, minden idők legsikeresebb F1-es csapatának alapítója - ebből az alkalomból visszatekintünk a Scuderia legendás győzelmeire.

részletek

Retro – Enzo Ferrari, a különc főnök

Versenyzőként kezdte, a világ legismertebb autómárkájának és F1-es csapatának mindenható ura vált belőle. 10 érdekességet gyűjtöttünk össze a Ferrari alapítójának életéből, aki 1898. február 18-án született.

részletek

Christian Bale nem vállalja Enzo Ferrari szerepét

Az Oscar-díjas hollywoodi sztár nem vállalja el a legendás istálló alapítójának szerepét Michael Mann hamarosan készülő filmjében: elmondása szerint nem tudna időben elegendő súlyt felszedni.

részletek

Retro – Vörös, olasz és születésnapja van

December 1-jén alapították a Scuderia Ferrarit, amely azóta az F1 legpatinásabb konstruktőre és a világ legismertebb autómárkája lett. A történet kerek évfordulóit idézzük fel.

részletek

A moziban is összecsap a McLaren és a Ferrari

Megkezdődött a forgatása annak a filmnek, ami az F1-es csapatfőnök Bruce McLaren életét hivatott bemutatni, és ami várhatóan 2016-ban kerül majd a filmvászonra, ezzel igazi kihívója lesz a Ferrari című filmnek.

részletek

Retro – Aki a legnagyobb lehetett volna

Csak huszonnégy éves volt, amikor meghalt, Enzo Ferrari mégis úgy nyilatkozott róla, hogy a legnagyobb lehetett volna az autóversenyzés történetében. Mai Retro-cikkünkben Guy Mollra emlékezünk.

részletek

Ha Enzo Ferrari Kínába született volna…

Akkor alighanem ő is egy ilyen saját Lamborghini Diablót épített volna az eredeti modellhez képest tizedáron, egy V8-as Toyota motort felhasználva. Két kínai mérnök egyedi csodajárgánya következik.

részletek

Retro – A Ferrari első hercege

A mese szerint a herceg fehér lovon érkezik, de Retro sorozatunk mai főhőse az Ágaskodó Paripával hódította meg kora egyik leggazdagabb úrhölgye, Barbara Hutton szívét. Igor Trubeckojra emlékezünk, az emberre, aki első alkalommal vezetett Ferrarit GP-futamon, és aki soha nem tudott megbocsátani Enzo Ferrarinak egy bizonyos tettéért.

részletek

Íme a világvégére is felkészített Ferrari

A világvége utáni világra optimalizált Ferrari teljes képtelenségnek tűnik, de a virtuális tér sok mindent elbír.

részletek

Retro – Az első olasz világnagyság

Ma cikkünkben egészen 1888. szeptember 15-éig megyünk vissza az időben, ekkor látta meg a napvilágot az olasz autóversenyzés egyik első nagysága, a későbbi világbajnok édesapja, Antonio Ascari.

részletek
Olvastad már?