Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. június 20. szerda

Biztonság

Biztonság a jövő autójában

A hálózatba kapcsolt járművek számának rohamos növekedésével együtt bővül az új digitális szolgáltatások iránti piaci igény és fogyasztói kereslet is – becslések szerint 2020-ra már csaknem 250 millió ilyen jármű közlekedhet világszerte.

részletek

Grosjean az újraindítást kritizálta

A 2018-as szezontól újabb változást akar bevezetni az FIA: a biztonsági autós szakaszok után állórajtos újraindítást terveznek, amit néhány pilótával ki is próbáltak az egyik tesztnap alkalmával.

részletek

Alonso: Nem kellene vitázni a halóról

Miután Toto Wolff azt mondta, hogy legszívesebben láncfűrésszel szedné le a halót az F1-es autók tetejéről, Alonso a fejvédelmi eszközt helyeslők pártjára állt.

részletek

5 tipp a biztonságos téli autóvezetéshez

Az elmúlt napok újabb hideg és csapadékos, havas időszaka minden eddiginél nagyobb figyelmet követel az autósoktól. Csak téliesített autóval, türelmes vezetéssel garantálható a biztonságos közlekedés. Az Abroncs Kereskedőház kereskedelmi vezetője, Tiszay Árpád szerint aki nem használ téli gumit, a napokban inkább ne üljön autóba.

részletek

Egymástól tanul az F1 és az IndyCar

A világ legnagyobb open wheel bajnokságai mindent megteszmek azért, hogy évről éve fejlesszenek a biztonságon, ennek érdekében a kutatások eredményeit is megosztják egymással.

részletek

Hakkinen: Ne hasonlítsanak össze Hamiltonnal

Az elmúlt évtizedek biztonsági fejlesztései már igen magas szintet ütöttek meg. A korábbi időszakokban sokkal inkább vásárra vitte a bőrét, aki a Formula-1-ben versenyzett.

részletek

Newey: Ki kell találni valamit a halo helyett

Sokan megszólaltak már a 2018-ban bevezetett fejvédő eszközt illetően, ezúttal mérnöki szemmel láthatjuk a halót, ugyanis Adrian Newey beszélt a glória előnyeiről és hátrányairól.

részletek

Rettentően nehéz lesz a halo beillesztése az F1-es autókba

Egy darabig az Abu Dhabi Nagydíj lesz az utolsó futam az F1 történetében, ahol a pilóták halo nélküli autókat vezethetnek majd, ezt követően pedig jöhet a fejtörő, hogy a mérnökök miként integrálják majd a megoldásokat a 2018-as modellekbe.

részletek

Megerősítették a biztonságot a Brazil Nagydíjra

A pénteki nap folyamán a Mercedes, a Williams, valamint az FIA kisbuszát is támadás érte Sao Paulóban, melyre válaszul a szervezők megerősített biztonsággal készülnek az F1-es futamra.

részletek

Biztonsági módosításokat hajtottak végre Interlagosban

Annak érdekében, hogy megakadályozzák a tavaly szép számmal előforduló baleseteket, több kanyarban is új típusú aszfaltot fektettek le a szervezők a brazil F1-es pályán.

részletek

Lauda: Az F1 olyan biztonságos lett, hogy a versenyzők még a kutyát is elhozzák

A háromszoros világbajnok úgy véli, ha továbbra is ebbe az irányba halad, a Formula-1 meg fog semmisülni. Az osztrák mégis szívesen versenyezne ma: 50-szer annyit keresne, és meglenne mindkét füle.

részletek

Erős biztonsági készültség Sepangban

Az év során korábban felmerült több helyszínen is, hogy terrorveszély miatt szigorítani kell a biztonsági intézkedéseken. Malajziában ilyenre nem számítanak, de így is több, mint hatszáz rendőr vigyázza majd a rendet.

részletek
Olvastad már?