Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. szeptember 25. hétfő

Biztonság

Bottas is elmondta véleményét a halóról

Rengetegen tiltakoznak a fejvédő elem használata ellen, mondván, ez a Forma-1 DNS-ét szabja át - most Valtteri Bottas is elmondta, hányadán áll vele.

részletek

„Miért nem gyártunk pilóta nélküli F1-es autókat?”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner finoman szólva sem örül neki, hogy 2018-ban a sportág kötelezővé teszi halót a csapatok és a versenyzők számára.

részletek

Sokan nem veszik észre az FIA erőfeszítéseit

A Nemzetközi Automobil Szövetség folyamatosan dolgozik a biztonság javításáért az F1-ben és a többi, hatáskörébe tartozó szériában, egyes lépéseire azonban sokan kevés figyelmet fordítanak.

részletek

Újabb pilóta állt be a halót kritizálók közé

Két héttel a 2018-as kötelezővé tétele után tovább folytatódik a halo körüli mizéria: vannak, akik ezt tartják a helyes döntésnek, mások azonban kitartanak azon véleményük mellett, hogy az F1-es autóknak nyitottnak kell maradniuk.

részletek

Az FIA-nak meg kellett lépnie a halo bevezetését

Negatív vélemények ide, panaszkodás oda, jövőre halóval felszerelt F1-es autók fognak körözni a világ versenypályáin - a Sauber német pilótája is megosztotta véleményét az eszközről.

részletek

Szinte minden a megfelelő abroncson múlik

A „Stop the crash” globális kampány partnereként a Continental Chassis & Safety és Tire divíziói a közlekedésbiztonság javítását és a közúti halálos balesetek számának csökkentését tűzték ki célul.

részletek

Így védené a Toyota a tinédzserek életét

A Toyota egy új, Safe&Sound elnevezésű okostelefon alkalmazással rukkolt elő, ami biztonságosabbá teheti a fiatalok számára vezetést, így a szülők nyugodt szívvel adhatják nekik oda az autójukat. Ráadásul azt, hogy hogyan is működik az applikáció a gyakorlatban, hihetetlen vicces videókkal mutatja be az autók biztonságosságát vizsgáló teszteken is rendre élen végző japán gyártó.

részletek

Minden eddiginél biztonságosabb autót épített a Lexus

A világ vezető hibrid prémium gyártója, a hazánkban is elképesztően sikeres Lexus teljes egészében újratervezett, vadonatúj zászlóshajójának biztonsági rendszerei a jövőben hatékonyan csökkenthetik a balesetek számát.

részletek

Az autósportok biztonságán dolgozik a Toyota

A világ vezető, egyben leginnovatívabbnak tartott autógyártója, a környezetbarát hibrid modelljeiről ismert Lexus prémium márkát is jegyző Toyota négy éves közös kutatási projektet indított a Globális Motorsport Biztonsági Intézettel a japán gyártó által megalkotott Teljesen Emberi Modell a Biztonságért (THUMS) nevű eszköz alkalmazásával, hogy fokozzák az autóversenyzés biztonságát.

részletek

„Még sok mindent lehetne tenni a biztonságért”

A Red Bull guruja, Adrian Newey örül az elmúlt évek fejlesztéseiknek, de szerinte soha nem szabad leállni - az F1 jelenlegi legnagyobb tiszteletben álló mérnöke a halóról és a pajzsról is elmondta a véleményét.

részletek

Biztonságos vezetés nyáron is!

Beköszöntött a várva várt jó idő, és hamarosan az ország nagy része útra kell, hogy megkezdje a megérdemelt szabadságát. Annak érdekében, hogy a nagy melegben is biztonságosan tudjunk közlekedni, a Europcar Autókölcsönző összeállított néhány hasznos vezetési tippet a nyárra.

részletek

„Extrémebb és menőbb pályákat az F1-be!”

A pilóták érdekvédelmi szövetségének elnökeként Alexander Wurz számára természetesen a biztonságos versenyzés a legfontosabb, de sokkal szívesebben látna olyan pályákat a naptárban, ahol a pilóták nem ússzák meg szárazon hibáikat.

részletek
Olvastad már?