Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. július 21. péntek

Biztonság

Az autósportok biztonságán dolgozik a Toyota

A világ vezető, egyben leginnovatívabbnak tartott autógyártója, a környezetbarát hibrid modelljeiről ismert Lexus prémium márkát is jegyző Toyota négy éves közös kutatási projektet indított a Globális Motorsport Biztonsági Intézettel a japán gyártó által megalkotott Teljesen Emberi Modell a Biztonságért (THUMS) nevű eszköz alkalmazásával, hogy fokozzák az autóversenyzés biztonságát.

részletek

„Még sok mindent lehetne tenni a biztonságért”

A Red Bull guruja, Adrian Newey örül az elmúlt évek fejlesztéseiknek, de szerinte soha nem szabad leállni - az F1 jelenlegi legnagyobb tiszteletben álló mérnöke a halóról és a pajzsról is elmondta a véleményét.

részletek

Biztonságos vezetés nyáron is!

Beköszöntött a várva várt jó idő, és hamarosan az ország nagy része útra kell, hogy megkezdje a megérdemelt szabadságát. Annak érdekében, hogy a nagy melegben is biztonságosan tudjunk közlekedni, a Europcar Autókölcsönző összeállított néhány hasznos vezetési tippet a nyárra.

részletek

„Extrémebb és menőbb pályákat az F1-be!”

A pilóták érdekvédelmi szövetségének elnökeként Alexander Wurz számára természetesen a biztonságos versenyzés a legfontosabb, de sokkal szívesebben látna olyan pályákat a naptárban, ahol a pilóták nem ússzák meg szárazon hibáikat.

részletek

Biztonságos vezetés = Olcsóbb autózás

A biztonságos vezetés, a környezettudatos vezetés és a gépjárművek gazdaságos fenntartása egymástól nem különválaszthatók. A felelős vezetési kultúra és közlekedési szokások ugyanis nemcsak biztonságosabbá teszik a gépjárművek vezetését, de hozzájárulnak az alacsonyabb fogyasztáshoz, a kopóalkatrészek lassabb amortizációjához, és így összességében az autók gazdaságosabb fenntartásához.

részletek

Verstappen: A pajzs nem fog megvédeni minket

A Nemzetközi Automobil Szövetség nemrég a pajzs névre keresztelt fejvédő-megoldás tökéletesítésére fordította energiáit, a holland F1-es pilóta azonban radikálisan ellentmond bármilyen hasonló eszköznek.

részletek

Így már menőbbnek néz ki a pajzs

Egy török dizájner megalkotta saját elképzeléseit az F1 legújabb fejvédő megoldásáról, a pajzsról - az eddigi legelegánsabb megoldással van dolgunk?

részletek

Kiderült, mikor debütál pályán a „pajzs”

Az F1-es Stratégiai Csoport legutóbbi ülésén arról határozott, hogy a halo helyett az úgynevezett pajzsot részesítik előnyben fejvédelem terén, és sajtóhírek szerint az is biztossá vált, hogy mikor mutatkozik be a valóságban.

részletek

Fontos kérdésekben dönthetnek ma az F1-ben

A Stratégiai Csoport hétfői ülésén több olyan téma is terítékre kerül, melyek a költségek csökkentését, az erőviszonyok kiegyenlítését és a biztonság fejlesztését hivatottak elősegíteni.

részletek

Alonso egyáltalán nem fél az Indy 500-tól

Több versenyzőtársa is felhívta a spanyol F1-es pilóta figyelmét a rá Indianapolisban leselkedő veszélyekre, ő azonban nem foglalkozik ezzel, és kíváncsian várja, mit tartogat számára a Brickyard a májusi hónapban.

részletek

Rendőrök segítenek a Kínai Nagydíj biztonságos megrendezésében

Az FIA úgy döntött, változatlanul haladhat tovább a sanghaji F1-es hétvége programja, a szervezők pedig azt is lehetővé tették, hogy ha vasárnapra romlana az idő, egy mentőautó gyorsan célba juttathasson egy sérült pilótát komoly incidens után.

részletek

2017-ben nem lesz halo a szabadedzéseken

A Nemzetközi Automobil Szövetség a színfalak mögött intenzíven dolgozik a fejvédelmi eszköz tökéletesítésén, ám az idei F1-es szezonban már nem fogjuk látni a megoldást a szabadedzések során.

részletek
Olvastad már?