DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCR

Azcona győzött, Huff ismét dobogón a Zengővel

Hiába állt az élre, Michelisz már az első körben kiesett a második aragóniai futamon, amelyet így a másik hyundaios nyert meg. Magyar szempontból újfent a Zengő Motorsport hozta a jó teljesítményt.

Már a start előtt zajlottak az események a WTCR második aragóniai futamán: az előző versenyt megnyerő Gilles Magnus hagyta el az egyik kerekét a rajtrácsra menet. Az audis persze a fordított rajtrács értelmében ezúttal nem az élbolyból indult, az első sorból ugyanis Ma Qing Hua és Michelisz Norbert várhatta a piros lámpák kialvását. A rajt utáni kanyarok jól sikerültek a magyar szempontjából, hiszen egy kemény manőverrel elment Ma mellett – utána viszont nem sokkal nekiment a gumibálának, ami miatt kitört a kereke, így máris véget ért a versenye! Ráadásként Tom Coronel is eltalálta Michelisz autóját, így pályára kellett küldeni a biztonsági autót.

azcona-wtcr-race2-aragon



A történtek után Ma került vissza az élre, mögé viszont a remekül helyezkedő Nagy Dániel zárkózott fel, majd jött Mikel Azcona és Rob Huff. Az újraindításnál aztán Nagy egy remek bevetődéssel egyből megelőzte Mát, s így az élre állt a Zengő Motorsport Cuprájával! A kínait hamarosan Azcona is levadászta, a spanyol pedig olyannyira lendületben volt, hogy a következő körben a magyar versenyzőt is elkapta, így már ő vezetett. Eggyel hátrébb viszont Huff is megelőzte Ma Lynk & Cóját, így két zengős autó haladt dobogós pozícióban – akik aztán helyet is cseréltek, hogy a korábbi világbajnok mehessen Azcona után is akár.

Huff valóban igyekezett szorongatni a hyundaiost, aki viszont szintén növelni tudta a tempót, így fél-egy másodperc köré hizlalta a fórját. Nagy Danit közben pedig a Lynk & Cók is kóstolgatni kezdték: Santiago Urrutia meg is előzte, így visszacsúszott a negyedik helyre, a kétszeres bajnok Yann Ehrlacher-nek azonban már meggyűlt a baja a cuprással.

Azcona végül nem ingott meg, így idei harmadik sikerével tovább növelte előnyét a világkupa-tabellán. Huff második helyével sorozatban harmadszor állhatott fel a dobogóra, ezzel a zengős pilóta egészen a negyedik helyig zárkózott az összetettben. Urrutia még a pódiumon, Nagy pedig idei legjobb eredményét szállítva a negyedik helyen futott be. Ehrlacher, Ma, Yvan Muller, Mehdi Bennani, Nathanael Berthon, Thed Björk még az első tízben. Tassi Attila a 14. helyen látta meg a kockás zászlót az Engstler Hondával.

A 2. futam végeredménye:

1. Mikel Azcona Hyundai  
2. Rob Huff Cupra 0.802
3. Santiago Urrutia Lynk & Co 5.633
4. Dániel Nagy Cupra 7.868
5. Yann Ehrlacher Lynk & Co 8.755
6. Ma Qinghua Lynk & Co 10.057
7. Yvan Muller Lynk & Co 12.525
8. Nathanael Berthon Audi 13.440
9. Mehdi Bennani Audi 13.810
10. Gilles Magnus Audi 16.391
11. Thed Björk Lynk & Co 17.014
12. Esteban Guerrieri Honda 17.018
13. Néstor Girolami Honda 18.921
14. Attila Tassi Honda 20.435
15. Tiago Monteiro Honda 22.699
  Norbert Michelisz Hyundai Kiesett
  Tom Coronel Audi Kiesett
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: