DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Ütköztek a magyarok a rajtnál, Azcona nyert

Már az első métereken elszálltak a kettős magyar diadal reményei Pau-ban, Michelisz és Tassi ugyanis ütközött. A győzelmet így előbbi hyundaios társa húzta be, a zengősök a 8. és 11. helyeken.

Két magyar állt az első rajtsorban a Túraautó-világkupa pau-i idénynyitójának második, fordított rajtrácsos futamán: Michelisz Norbert várhatta a pole-pozícióból, Tassi Attila pedig a második kockából a startot. A katasztrófa azonban már az első métereken megtörtént: Atika jobban kapta el a rajtot, Norbi pedig felé mozdult, aminek az lett az eredménye, hogy a két autó összeért, sőt a visszajátszásból az is kiderült, hogy Tassi Hondája már előtte a falnak ütközött – mindkét honfitársunk érdemi versenye egyből véget ért!

 

Mögöttük a feltorlódott mezőnyben is volt néhány koccanás, miközben a vezetést Micheliszt új hyundaios csapattársa, Mikel Azcona örökölte meg a vezetést – de persze azonnal jött a biztonsági autó. Az újraindításnál Santiago Urrutia próbálkozott ugyan Azcona ellen, de a spanyol meg tudta tartani az első helyet a Lynk & Co triója előtt. A „kékek” viszont a táv harmadához érve megfogyatkoztak: Yann Ehrlacher a harmadik helyről kénytelen volt meglátogatni valamilyen probléma miatt a bokszot – igaz, még így is pontszerzőként tért vissza a kétszeres címvédő.

Azconát mindez nem zavarta meg, nagy fölénnyel húzta be a győzelmet, amely egyúttal az első sikere a Hyundai színeiben. Urrutia és Ma Qing Hua révén két Lynk & Co fért még a dobogóra, megelőzve az audis Nathanael Berthont és a hondás Esteban Guerrierit. Yvan Muller a hatodik, a bajnokságot az első futamon aratott diadalával vezető Nestor Girolami a hetedik. A Zengő Motorsport pilótái közül Rob Huff nyolcadik, Nagy Dániel a 11. helyen hozta be a Cuprát, s végül a rajt utáni kalamajka ellenére Tassi is begyűjtött egy 13. helyezést. Folytatás néhány hét múlva a Nordschleifén.

A 2. futam végeredménye:

1. Mikel Azcona Hyundai  
2. Santiago Urrutia Lynk & Co 3.876
3. Ma Qinghua Lynk & Co 4.378
4. Nathanael Berthon Audi 6.563
5. Esteban Guerrieri Honda 7.679
6. Yvan Muller Lynk & Co 8.406
7. Néstor Girolami Honda 9.168
8. Rob Huff Cupra 9.455
9. Thed Björk Lynk & Co 10.147
10. Tiago Monteiro Honda 12.235
11. Dániel Nagy Cupra 14.107
12. Tom Coronel Audi 14.736
13. Attila Tassi Honda 19.798
14. Eric Cayrolle Audi 28.208
15. Yann Ehrlacher Lynk & Co 55.829
Kiesett:    
  Gilles Magnus Audi  
  Mehdi Bennani Audi  
  Norbert Michelisz Hyundai  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: