DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCR

Girolami nyert, Michelisz 9. a szezonnyitón

Nestor Girolami nyerte a Túraautó-világkupa idei első futamát. A Pauban rendezett verseny főként a vonatozásról szólt, ám az utolsó körök hoztak némi izgalmat a végére.

A franciaországi Pauban vette kezdetét a WTCR 2022-es szezonja, melynek első futamán két Honda rajtolhatott az első sorból. Az időmérő edzést Nestor Girolami nyerte, így a magyar idő szerint 13:10-kor kezdődő versenyen a Honda pilótája rajtolhatott az élről, mellőle pedig a csapattárs, Esteban Guerrieri várhatta a lámpák kialvását. Mindketten nagyszerűen jöttek el a rajtnál, mögöttük Yvan Muller pedig megtartotta rajtpozícióját, így maradt a harmadik helyen.

Magyar szempontból felemásan indult a 30 perc+1 körös verseny, miután Tassi Attila nagyszerűen kapta el a rajtot, és a hatodik helyig lépett előre a kilencedikről, Michelisz Norbert viszont koccant az előtte lévőkkel, így némi szerencsével maradt a 10. pozícióban. Bő tíz perc után, aztán Tassi visszaesett, amikor a Lynk&Co pilótája, Ma Csing-hua megelőzte, majd ezzel a lendülettel Mikel Azcona, és Santiago Urrutia is kihasználta az alkalmat.



A verseny jelentős része egyébként a vonatozásról szólt, némi izgalmat Tiago Monteiro kicsúszása okozott 12 perccel a vége előtt, ezen kívül viszont mindenki a kivárásra játszott, illetőleg próbálta hűteni az autóját, ezzel ugyanis majdnem az összes versenyző küzdött az élen álló Girolami kivételével. Az utolsó percekben még a dobogós helyekért kezdett kibontakozni egy csata, Muller megpróbált utat találni Guerrieri mellett, Nathanael Berthon pedig a rutinos honfitársát próbálta meg utolérni a verseny vége felé.

Kettő perccel az idő letelte előtt ezt a meccset Berthon defektje döntötte el, amivel fél körön át feltartotta a mögötte érkezőket, végül egy lökés után nem sok hiányzott ahhoz, hogy a falban végezze. Szintén a legvégén jött a dráma Tassi számára is, akinek ki kellett jönnie a bokszba, így biztosan elbukva ezzel a pontszerzést, az élen viszont már nem történt változás.

Girolami győzelemmel nyitotta ezt a szezont, Guerrieri jött be mögötte a második, Muller a harmadik helyen, mögöttük pedig Ehrlacher, Ma, Azcona, Urrutia, Magnus, Michelisz, és Bennani zárták az első tízet. A Zengő Motorsport pilótái közül Robert Huff örülhetett jobban, aki a 12. helyen ért be, de nem sokkal maradt el tőle Nagy Dániel a 13. helyen, a korábban pontszerző helyen autózó Tassi Attilát végül a 17. helyen intette le a kockás zászló.

Folytatás a második futammal 17:10-tól.

Eredmények:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: