DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCR

Későbbre tolták a WTCR hungaroringi futamát

Frissített versenynaptárt adott ki a Túraautó-világkupa, amelyben már nem a magyar, hanem a német fordulóé a szezonnyitó: a mogyoródi versenyek augusztus végi időpontot kaptak.

Olyan érzése lehet az egyszeri autósport-rajongónak, mintha újra 2020 tavaszát írnánk, hiszen sorra jelentik be a versenynaptár-módosításokat – igaz, a helyzet azért korántsem olyan reménytelen, mint volt szűk egy éve. Mindenesetre most a WTCR is beállt a sorba, ugyanis pénteken közzétettek egy frissített menetrendet, amely a hungaroringi futamokat is érinti.

wtcr-hungaroring-2020



A szezon ugyanis eredetileg május közepén Mogyoródon indult volna, ám a közlemény szerint a magyar hatóságokkal együtt úgy döntöttek, késő nyárra halasztják Michelisz Norberték hazai fordulóját. A magyarázat szerint ezzel akarják garantálni, hogy minél több néző jelen lehessen a lelátókon, nyár végére ugyanis valószínűsíthetően hazánkban (is) előrehaladottabb állapotban tart majd a vakcinázás.

„Az idén mindenképp nézők előtt akarjuk megtartani az összes nagy nemzetközi versenyünket, és mivel a nyitott kapus rendezés lehetőségét májusban még bizonytalannak éreztük, elkezdtük az egyeztetést a nemzetközi jogtulajdonossal – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Mivel ők is nyitottak voltak a változtatásra, közösen döntöttünk az augusztus 21–22-ei hétvége mellett, amely jelen állás szerint jóval kedvezőbb dátumnak tűnik.”

A magyar futamokat csak elhalasztották, északi szomszédunkét viszont törölték is, így a Slovakia Ringre nem látogat el a Túraautó-világkupa mezőnye 2021-ben. Ez azt eredményezi, hogy az idény június elején, a Nordschleifén rajtol. Utána következik az eredetileg is tervezett Vila Real-i és aragóniai állomás, majd pedig az olaszországi Adria Raceway lesz az állomás, ahová tavaly novemberben végül a megcsúszó pályamunkálatok miatt nem tudott elutazni a WTCR, idén viszont a kieső szlovák hétvégét pótolják majd.

Az augusztus végi hungaroringi versenyek után jön az ázsiai túra, amelynek első, dél-koreai fordulóját egy héttel szintén eltolták annak érdekében, hogy a felszereléseket szállító hajók időben megérkezhessenek a helyszínre. A továbbra is kérdőjeles helyszínű kínai futam és a makaói évadzáró időpontja változatlan.

A WTCR módosított 2021-es versenynaptára:

Június 3-5.: Nordschleife, Németország
Június 26-27.: Vila Real, Portugália
Július 10-11.: Aragon, Spanyolország
Július 31-Augusztus 1.: Adria Raceway, Olaszország
Augusztus 21-22.: Hungaroring, Magyarország
Október 16-17.: Inje Speedium, Dél-Korea
November 6-7.: ???, Kína
November 19-21.: Makaó
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: