DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCR

Björk nyert, hármas Zengő-pontszerzés

Kettős győzelmet aratott a harmadik aragóniai futamon a Lynk & Co, a dobogót Tarquini tette teljessé. A magyarok közül Michelisz és Tassi is pórul járt, a zengősök viszont mindenki pontot szerzett.

Jean-Karl Vernay szombati utólagos büntetése révén Gilles Magnus indulhatott a pole-pozícióból a WTCR harmadik futamán a Motorland Aragón versenypályán. A startot viszont Thed Björk sokkal jobban kapta el, így a svéd egyből az élre állt, sőt Magnusnak a másik Lynk & Co, Santiago Urrutia ellen is. kellett védekeznie. Hátrébb Luca Engstler viszont balesetet okozott, beleforgott Nestor Girolamiba, emiatt pedig a pályára hajtott a biztonsági autó.

bjork-wtcr-aragon



Az újraindítást követően maradt az első három sorrendje, őket Nathanael Berthon üldözte, az audis mögött viszont nagy csatát vívott egymással Gabriele Tarquini és Jean-Karl Vernay, amelybe aztán az előző futamot a Zengő Motorsport színeiben megnyerő Mikel Azcona is igyekezett beszállni. Aztán viszont az élbolyban is támadásba lendült Urrutia, aki immár le tudta nyomni Magnust. A magyarok közül kettőnek is pocsék versenye volt azonban: Michelisz Norbert a hatodik helyről indulva már a startnál beragadt, majd kénytelen volt a bokszot is meglátogatni, míg Tassi Attila Hondája elfüstölt.

Björköt és Urrutiát senki sem fenyegette már, így kettős Lynk & Co-győzelem született. A harmadik helyet viszont Tarquini elvette Magnustól, aki mellett végül még Berthon is elment. Vernay megtartotta Azcona előtt a hatodik helyet, így a vk-összetettben feljött harmadiknak az Alfa Romeót vezető francia. A Zengő Motorsport pedig hármas pontszerzésnek örülhetett, hiszen Kismarty-Lechner Gábor a 13., Boldizs Bence pedig a 15. helyen futott be. A bajnokság szempontjából lényeges még, hogy Esteban Guerrieri tizedik, az éllovas Yann Ehrlacher csak 12. lett, így utóbbi fórja 25 pontra csökkent. Szezonzáró két hét múlva ugyanezen a pályán.

A 3. futam végeredménye:

1. Thed Björk Lynk & Co  
2. Santiago Urrutia Lynk & Co 0.565
3. G.Tarquini Hyundai 6.783
4. N.Berthon Audi 8.240
5. Gilles Magnus Audi 9.139
6. Jean-Karl Vernay Alfa Romeo 10.159
7. Mikel Azcona Cupra 10.751
8. Josh Files Hyundai 16.768
9. Tom Coronel Audi 17.354
10. E.Guerrieri Honda 23.807
11. Nicolas Baert Audi 33.427
12. Yann Ehrlacher Lynk & Co 33.546
13. G.K.-Lechner Cupra 40.712
14. Yvan Muller Lynk & Co 59.064
15. Bence Boldizs Cupra 1'36.471
16. N.Michelisz Hyundai 2 kör
Kiesett:      
  Attila Tassi Honda  
  Aurélien Comte Renault  
  Luca Engstler Hyundai  
  Néstor Girolami Honda  
  Tiago Monteiro Honda  
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: