DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCR

Hyundai-siker az utolsó futamon, Michelisz 10.

A rajt utáni kavarodás után az élre álló Nicky Catsburg győzött a WTCR harmadik szlovák versenyen Vernay és Berthon előtt. A zengős Azcona ismét remekelt, Michelisz tizedik, Tassi nem állt rajthoz.

Vasárnap kora délután került sor a WTCR harmadik, egyben utolsó Slovakia Ring-i versenyére, ahol azonban nem volt teljes a mezőny: a korábbi balesetek miatt sem Tassi Attila, sem az összetett tabellán harmadik Nestor Girolami nem tudott rajthoz állni. A pole-ból Nathanael Berthon indulhatott, a rajtot viszont az őt követő két hyundaios, Michelisz Norbert és Nicky Catsburg is jobban kapta el, ők csatáztak az első helyért. Amely végül a hollandé lett, miután Norbit hátulról megpöckölte Jean-Karl Vernay: a címvédő magyar kis híján keresztbe állt és beleforgott a falba, de így is egészen a 14. helyig visszacsúszott. Igaz, a Túraautó-vk másik bajnoka, Gabriele Tarquini nála is rosszabbul járt: az olasz veterán már az első kanyarban kizúgott.

catsburg-wtcr-skring-race3



Catsburg az őt követő Vernay és Berthon társaságában elszakadt a többiektől, a mezőnyben viszont szokás szerint nagy csaták zajlottak. Ezek egyik főszereplője a Zengő Motorsport Cupráját terelgető Mikel Azcona volt, aki sorra előzgette a riválisait, s a féltávhoz érve már az ötödik helyen haladt. Michelisz is apránként lépdelt előre, elsősorban az erre a hétvégére komoly pluszsúlyt kapó és hasmagasság-emelésen áteső Lynk & Cókkal harcolt.

Az élen viszont nem történt változás, Catsburg így megszerezte a Hyundai idei első győzelmét, megelőzve az alfás Vernay-t és az audis Berthont. Gilles Magnus lett a negyedik, Azcona pedig behozta ötödik helyen a Zengő Cuprát, megelőzve a bajnokságban második Tom Coronelt, aki ismét közeledett néhány ponttal a csupán 11. helyen befutó éllovasra, Yann Ehrlacher-re. Ami a magyarokat illeti: Michelisz végül 10. lett, míg a zengősök közül Kismarty-Lechner Gábort a 16. helyen értékelték, Boldizs Bence viszont nem ért célba. Folytatás jövő hétvégén a Hungaroringen.

A 3. futam végeredménye:

1. Nicky Catsburg Hyundai
2. Jean-Karl Vernay Alfa Romeo
3. N.Berthon Audi
4. Gilles Magnus Audi
5. Mikel Azcona Cupra
6. Tom Coronel Audi
7. E.Guerrieri Honda
8. Santiago Urrutia Lynk & Co
9. Luca Engstler Hyundai
10. N.Michelisz Hyundai
11. Yann Ehrlacher Lynk & Co
12. Aurélien Comte Renault
13. Yvan Muller Lynk & Co
14. Petr Fulín Cupra
15. Thed Björk Lynk & Co
16. G.K.-Lechner Cupra
Nem ért célba:  
  Tiago Monteiro Honda
  Bence Boldizs Cupra
  Luca Filippi Alfa Romeo
  G.Tarquini Hyundai
Nem rajtolt el:  
  Néstor Girolami Honda
  Attila Tassi Honda
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: