DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
WTCR

Priaulx távozik a WTCR-ből

Björk, Muller és Ehrlacher marad a Cyan Racing Lynk & Co versenyzője, a háromszoros világbajnok Andy Priaulx azonban önszántából elhagyja a bajnokcsapatot 2020-ban.

A WTCR-ben szereplő Cyan Racing bejelentette, hogy Thed Björk marad az alakulat versenyzője a szeptember 12-13-án, a Salzburgringen rajtoló 2020-as szezonban, Andy Priaulx azonban távozik az alakulattól. Yvan Muller és Yann Ehrlacher maradását az alakulatban már korábban bejelentették, így egy kiadó még a csapatbajnok négy Lynk & Cója közül.

Priaulx a WTCR virtuális bajnokságát még teljesíti a Cyan Racinget képviselve, majd átadja helyét utódjának. A távozás indoklása némiképp szokatlan: Priaulx azért lép vissza, hogy fia, az Egyesült Államokban versenyző Sebastian szezonjában segédkezzen.



„Ez nem visszavonulás, de nem akartam olyan helyzetbe kerülni, hogy ne tudjam teljesen elkötelezni magam a Cyan Racing mellett. A terv az, hogy folytatom a versenyzést, Sebastian miatt azonban sok időmre van szükség, hogy megkaphassa, amit én is kaptam apámtól a karrierem kezdetén. A koronajárvány olyan hatással volt programjára az USA-ban, hogy ellehetetlenítette a helyzetet. Büszke vagyok rá, hogy közreműködtem a motorsport első kínai világbajnoki címében a Lynk & Co Cyan Racing számára, és a legjobbakat kívánom a csapatnak” – mondta Priaulx.

Andy Priaulx háromszoros világbajnokként (2005, 2006, 2007) a túraautózás legendás alakja. Miután a WTCC-ben 2010-ben szerepelt utoljára, hosszas kihagyás után 2019-ben visszatért a már WTCR-ként futó sorozatba. Bár a bajnokságban csak 18. pozícióban végzett, egy futamgyőzelmet szerzett – de a magyar rajongók inkább a szezonhajrá során Michelisz Norberttel történt ütközései miatt emlékeznek rá, kifejezetten negatív érzésekkel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: