DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCR

Megvan, pontosan hol indul idén Tassi Attila

Azt eddig is tudtuk, hogy a fiatal magyar pilóta ismét egy Hondát fog vezetni, méghozzá immár a Münnich Motorsportnál, most viszont fény derült a japán márka pontos versenyzőpárosaira is.

Néhány nappal ezelőtt eldőlt, hogy a WTCR szeptemberben induló, csak európai helyszíneket tartalmazó 2020-as idényében legalább három magyar versenyzőt láthatunk a rajtrácson: a címvédő Michelisz Norbertet, a Hondánál szereplő Tassi Attilát, valamint a Zengő Motorsport új felfedezettjét, Boldizs Bencét. Ám míg Norbi és Bence esetében pontosan tudtuk, milyen színekben fog szerepelni konkrétan, Atika esetében erre csak most derült fényt.

tassi-wtcr-honda-1



Azt már korábban bejelentették, hogy idén mind a négy Honda Civicet a Münnich Motorsport fogja indítani (tavaly még két autót, köztük Tassiét is a KCMG futtatta), a mostani bejelentésből pedig az is kiderült, hogy a négy szerződtetett pilóta milyen felállásban fog szerepelni.

A Honda végül úgy döntött, nem változtat a jól bevált párosításokon, így a két argentin, Esteban Guerrieri és Nestor Girolami, valamint Tassi és Tiago Monteiro fog egy-egy csapatot alkotni. Előbbi duó az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport név alatt futó gárdánál fog versenyezni, míg a magyar–portugál páros az ALL-INKL.DE Münnich Motorsport színeiben.

Eddig egyébként összesen 12 versenyző és 15 autó indulását jelentették be hivatalosan, bár minden bizonnyal Tom Coronelnek is lesz csapattársa a Comtoyou Audinál: négy-négy Hyundai (Michelisz, Gabriele Tarquini, Nicky Catsburg, Luca Engstler), Honda (a fenti négyes) és Lynk & Co (Yvan Muller, Yann Ehrlacher már biztos, Thed Björk és Andy Priaulx maradása még nincs megerősítve) fog indulni, valamint a két zengős Cupra és az említett Coronel-féle Audi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: