DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WTCR

Michelisz: Második rajthely, vétlen autótörés az időmérőn

Jól indult az időmérő napja a bajnokesélyes számára, azonban a lehető legrosszabban ért véget: baleset révén kétszer a 12. helyről kell indulnia. Muller, Huff és – ami Michelisz szempontjából a legrosszabb – Guerrieri szerezte a pole-pozíciókat.

Pénteken tartották a makaói WTCR-hétvége mindkét időmérő edzését, és az első felvonás kifejezetten jól alakult Michelisz Norbert számára: a második rajtpozíciót szerezte meg az első futamra, csak a 2:28,661-es pályacsúcsot autózó Yvan Muller volt gyorsabb nála. A páros mögött Andy Priaulx, Kevin Ceccon és Yann Ehrlacher következett, a bajnokság éllovasa, Esteban Guerrieri csupán 13. rajthelyet szerzett a Hondával: a forgatókönyv nem is lehetett volna kedvezőbb az argentint a bajnokságban mindössze két ponttal üldöző Michelisz számára.

Négy órával később kezdődött a második időmérő, amelynek Q1-es szakaszában több baleset történt: az etap végéhez közel Gordon Shedden is falba állt. Guerrieri szerencsésen kikerülte, a közvetlenül mögötte érkező Michelisz előtt azonban az utolsó pillanatig takarásban volt az Audi: a bajnokesélyes belerohant a másik autóba, és alaposan összetörte a Hyundait.



Bár Michelisz negyedik idővel jutott tovább a Q2-be, a középső szakaszban már nem tudott részt venni, ami a második és harmadik futamon is csupán 12. rajthelyet ért. Guerrieri nem szárnyalt ezen a kvalifikáción sem: reális esély volt rá, hogy mindkét futamon csupán eggyel szerezzen jobb rajthelyezést Michelisznél. Azonban a leintésnél éppen csak a magyar pilóta márkatársa, Gabriele Tarquini nem tudott jobb időt autózni nála: két 11. rajthely helyett Guerrieri sokkal jobb pozícióba került egy tizedik pozícióval és a fordított rajtrácsos pole-lal.

Az öt résztvevős Q3-ban a pálya specialistája – az első időmérőn hetedik helyet elérő – Rob Huff szerezte újabb makaói rajtelsőségét 2:28,538-cal (a pályacsúcsot azonban a Q2-ben döntötte meg 2:27,963-mal): a harmadik versenyen tizedik győzelméért indulhat a távol-keleti pályán, Priaulx, Jean-Karl Vernay és Nick Catsburg elől.  

A makaói hétvége Michelisz Norberttel a második rajtkockában szombaton 7:55-kor rajtol. A második futam vasárnap 1:45-kor, a harmadik 4:25-kor kezdődik. Eredmények ide kattintva (a Results cím alatt) találhatók.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: