DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Kihívásokkal teli hétvégét zárt Tassi Attila Suzukában

A HELL-KCMG Hondás csapat „otthonába”, Japánba látogatott a WTCR mezőnye a hétvégén, ahol számos izgalmas percet okoztak a versenyzők a nézőknek a pénteki esőáztatta pályán és az azt követő futamokon. Erős kezdés után Tassi Attilának több technikai nehézsége is akadt, csapattársa, Tiago Monteiro viszont pole pozíciót szerzett és dobogóra is felállhatott.

Jól indult Tassi Attila hétvégéje Suzukában, de sajnos több gondja is akadt az autójával, ezért pont nélkül tért haza a japán pályáról. A HELL ENERGY szponzoráltja a pénteki időmérőn a rendkívül esős pályán is remekül szerepelt, azonban 2 perccel a kockás zászló előtt megcsúszott és a sóderágyban kötött ki. Az eset miatt elvették legjobb köridejét, így az 5. helyről a 24-re esett vissza. A második és harmadik futam időmérőjén is jól teljesített, bekerült a második fordulóba, végül a 11. helyet sikerült megszereznie.

tassi_suzuka2



„Nagyon bosszantó, hogy az időmérőn kicsúsztam, könnyen meglehetett volna az 5. hely, de örülök, hogy nem történt nagyobb baj. Az időmérők után sokat telemetriáztunk, egyértelmű volt, hogy a második szektorban veszítem a legtöbb időt, rá akartunk jönni, mi lehet ennek az oka. A szabadedzésen történtek miatt több versenyző rajtbüntetést kapott, ami nekem jól jött, mert így végül a 19. helyről kezdhettem meg az első futamot. Viszont már a rajtnál gondom volt a kézifékkel, ezért nem tudtam a rajt programot használni és sok pozíciót veszítettem. Ezt később be tudtam hozni, de a 20. körben beesett a fékpedál, és a 18. helyről megint visszaestem a 22-re, és a vége előtt már nem tudtam ennél jobb helyet szerezni. A második futamon a rajt után kaptam hátulról egy ütést, ezután az egyenesekben érzékeltem, hogy nagyon lassú vagyok, majd még egy hibát is elkövettem, emiatt persze újabb versenyzők tudtak megelőzni, mindkét futamon a mezőny végén értem célba. Utólag kiderült, hogy megsérült a kipufogóm, emiatt nem ment az autó az egyenesekben. Szerencsétlen hétvége volt, nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, Macaura megpróbálok minél többet készülni, mert ott ez kevés lesz, ráadásul szerintem a világ egyik legnehezebb pályája.” – mondta Tassi Attila.

tassi_suzuka1

Tassi csapattára, Tiago Monteiro hétvégéje szerencsésebben alakult. A portugál pole pozíciót szerzett az időmérőn, az első futamon pedig a dobogó 3. fokára állhatott, míg a második futamon a 6., a harmadik futamon pedig a 4. helyen ért célba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: