DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCR

WTCR: Először nyert a ralikrossz-világbajnok, Tassi a top 5-ben

Tassi és Michelisz is jó pozícióból rajtoltak a Nordschleifén, de mindketten pozíciókat veszítettek a hétvége második futamán. A harmadik helyért vívott harcban ütközött Huff és Tarquini.

Szokatlan rajtsorrend alakult ki a túraautó-világkupa német versenyének fordított rajtrácsos futamán: a ralikrossz-világbajnok Johan Kristoffersson indult a pole-pozícióból, mögüle a szabadkártyás Antti Buri, a harmadik helyről pedig Tassi Attila – a második időmérőn elért eddigi legjobb kvalifikációs eredménye, a nyolcadik pozíció alapján. A pénteki első futamot megnyerő Michelisz Norbert sem volt rossz pozícióban, a hatodik rajtkockából indult, így lehetett kiért szorítani a startnál 11:00-kor.

Frederic Vervisch nagyot küzdött az első kanyarokban: a negyedik helyről induló belga rögtön lerajtolta Tassit, majd Kristoffersson és Buri csatáját kihasználva lecsapott a finnre. Az éllovas svédet is támadta, de végül be kellett érnie a második hellyel. Tassi a lassabb rajt után meg is csúszott az első kanyarban, és a hatodik helyig esett vissza, Michelisz szintén pozíciókat veszített, és a 11. helyen kanyarodott a GP-pályáról a Nordschleifére.



A háromkörös futam első körének végén a magabiztos Kristoffersson két másodperc előnnyel vezetett, kicsivel hátrébb Burit előzték sorban a többiek: a finn versenytempóban nem tudta tartani az állandó résztvevőket. Tassi a második kör elején lépte át a szabadkártyást. Mivel korábban pozíciót veszített Farfusszal szemben, ezzel a manőverrel újra hatodik helyen kötött ki.

Az élen Kristoffersson sikerét senki nem fenyegette az első kanyarok után: a WTCR svéd újonca első futamgyőzelmét szerezte a túraautózás világszintjén. Vervisch ugyancsak simán szerezte a második pozíciót 5 másodperc hátrányban és ugyanekkora előnyben, a harmadik pozícióért viszont nagy csata dúlt Gabriele Tarquini és Rob Huff között. A brit szélárnyékban hiába próbálkozott, ezért az utolsó körben a Carouselben támadt, de összeért az olasszal: Huff húzta a rövidebbet, aki a falban végezte, kitörött kerékkel és kiömlő hűtővízzel.

A végére maradt még egy fordulat: a kizökkentett Tarquinit utolérte csapattársa, Farfus, aki a hosszú Döttinger Höhében szélárnyékban elment az olasz mellett. A brazil pilóta idei visszatérése első dobogós pozícióját szerezte meg. Huff kieséséből profitálva Tassi ötödik lett – a végén egész közel a két Hyundaihoz –, míg Michelisz nyolcadikként ért célba.

A 2. futam eredménye (top 15):

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: