DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Két új márkatársa lesz jövőre Michelisznek

Hétfőn bejelentették, hogy Michelisz Norbert 2019-ben marad a Hyundainál: a márka pilótanégyesében két visszatérő WTCC-futamgyőztes, Farfus és Catsburg szerepel.

Bár Michelisz Norbert hosszú távú célokkal csatlakozott gyári pilótaként a Hyundaihoz, mostanáig nem volt teljesen biztos, hogy a magyar pilóta 2019-ben is a WTCR rajtrácsán lesz. A Hyundai Motorsport hétfőn jelentette be jövő évi versenyzőit: a bajnok Gabriele Tarquini és Michelisz marad, melléjük Agusto Farfus és Nick Catsburg érkezik.

Farfus a WTCC legeredményesebb pilótáinak egyike, 15-szörös futamgyőztes és kétszeres bajnoki ezüstérmes. A világbajnokságot 2010-ben hagyta ott, később a DTM-re váltott a BMW-vel, ahol 2010-ben bajnoki ezüstérmet szerzett. Catsburg ugyancsak WTCC-győztes, aki a Ladával és Volvóval is szerzett egy-egy elsőséget, ő egy szezon kihagyás után tér vissza a túraautós világsorozatba. Érdekesség, hogy a WTCR-rel párhuzamosan mindkét pilóta a BMW gyári pilótája lesz GT-versenyeken.



A Hyundai egyelőre nem nevezte meg, melyik két csapattal társul a következő szezonban. Tarquini és Michelisz az olasz BRC Racing Teamben versenyeztek 2018-ban. Az ugyancsak i30 N-nel szereplő Yvan Muller Racing a Cyan Racinggel egyesülve a Lynk & Co márkára vált, a két pilótával, Yvan Mullerrel és Thed Björkkel együtt.

„2019 nekem arról is szól majd, hogy vissza tudjak vágni Gabriele Tarquininek, ezért örülök neki, hogy továbbra is ugyanazt az autót vezetjük majd” – írta az Indexen vezetett blogjában az idei negyedik helyezett Michelisz. „Fűt a bizonyítási vágy, hogy megmutassam, képes vagyok legyőzni őt, és hiszem, hogy a második hyundaios évemben ez sikerülni fog. A saját szemszögemből nézve nehezen lehetett volna elképzelni az ideinél erősebb márkatársakat, de azt hiszem, hogy a jövő évi Tarquini, Catsburg, Farfus trió legalább olyan erős házon belüli kihívást jelent majd, mint idén a Tarquini, Yvan Muller, Thed Björk hármas.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: