DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

Michelisz: Nem hagyom abba, amíg meg nem nyerem

Közelebbi és távolabbi terveiről is beszélt Michelisz Norbert a WTCR makaói szezonzárójáról hazaérkezve, s elmondta, várja már a pillanatot, amikor egyszerre szakad rá az eddig őt elkerülő összes szerencse.

Miután a Túraautó-világkupa fináléján megszerezte a 4. helyet az év végi tabellán, hazatérve Michelisz először a szegedi SzeBIT rendezvényen állt a nyilvánosság elé, ahol saját szezonjáról és a Túraautó Európa-kupában versenyző csapatáról, a M1RA-ról is beszélt Bári Dávid csapatfőnökkel és Bári Gergely versenymérnökkel.

A magyar pilótának ugyan voltak még matematikai esélyei a makaói három futam előtt a bajnoki cím megszerzésére, de végül a reálisan elérhető célokat teljesítette, és csapattársát, a pontversenyben jobban álló Gabriele Tarquinit segítette, aki fel is ért az csúcsra az újjáalakult sorozat első évében.

michelisz_1



„Versenyzőként mindig vannak olyan időszakok, amikor a felsőbb cél alá kell rendelnünk magunkat, még ha ez nem is esik jól” – ismerte el Michelisz. „De hiszek abban, hogy közép- vagy hosszútávon ez kifizetődő lesz számomra, hiszen nem tarthat örökké az a balszerencse-sorozat, ami idén engem ért, és biztosan el fog majd jönni az az időszak is, amikor azt nem fogom érteni, hogy miért ér ennyi szerencse.”

Michelisznek idén lesz még egy útja a Hyundai dél-koreai bázisára, szeretné ugyanis folytatni az együttműködést a márkával mind a személyes karrierje, mind a M1RA szintjén.

 „Gyümölcsöző kapcsolat kezd kialakulni a Hyundai Motorsporttal. Büszke vagyok rá, hogy létrehoztuk a M1RA-t, amely rövid időn belül sikeres vállalkozássá vált, de én az év nagyobb részében leválasztom magam a csapatról, mert muszáj a saját versenyzésemre koncentrálnom. Remélem, hogy a Hyundai a következő egy-két évben is a legerősebb autó lesz majd a WTCR-ben, mert ha választhatnék, legalább a következő két évben szeretnék a jelenlegi környezetemben maradni.”

„Egyszer megfogadtam magamnak, hogy nem akarom addig abbahagyni a versenyzést, amíg meg nem nyerem ezt a bajnokságot” – utalt Michelisz a túraautós élvonalra, ahol a tavalyi világbajnoki második helyezés után idén visszaesett kissé. „Remélhetőleg jövőre ez a trend nem folytatódik, hanem visszafordul az első hely irányába. Kitüntetett helyzetben érzem magam, hiszen profi szinten művelhetem, amit szeretek, és remélem, hogy amikor befejezem, ott lesz számomra a csapatom, amire áthelyezhetem a figyelmemet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: