DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCR

WTCR: Nullázott a Hyundai, Norbi el sem rajtolt

Eredménytelen szombati napot zártak Micheliszék Kínában. A márka egyetlen autója sem szerzett pontot, Norbit ráadásul egy motorcsere is hátráltatta. A mai futamot az Audik uralták.

Jelentős ballasztmennyiséggel vágott neki a Hyundai a WTCR idei nyolcadik versenyhétvégéjének a kínai Wuhanban. Az élmezőnyből ismét visszacsúszó márka helyét a jelentős súlyelőnyben lévő Audik és Seatok vették át a szombati futam rajtrácsán. Jean-Karl Vernay és Pepe Oriola indult az első sorból, miközben Micheliszék a mezőny második felébe szorultak. Norbit ráadásul ma egy motorcsere is hátráltatta, akit így automatikusan a sor végére száműztek. A rajt előtt az 5-ös számú autónál valamilyen probléma merülhetett fel a kicserélt motorral, a magyar ugyanis fel sem állt a rajtrácsra. 

A múlt héten kifejezetten agresszívan vezető mezőny meglepően tisztán rajtolt el, senki nem végezte idő előtt a falban. Az élen nem változott a Vernay, Oriola sorrend, mögéjük azonban jó helyezkedéssel Yann Ehrlacher ugrott fel.

vernay-wuhan-action



Az óvatosság ellenére csak idő kérdése volt egy ilyen sűrű mezőnyben, hogy mikor érkezik a biztonsági autó. Erre Tom Coronel és Fabrizio Giovanardi ütközését követően a negyedik körben jött el az alkalom. A közönségkedvenc holland elfékezte az egyik szűk balost, nekiszaladt az alfásnak, aki a pályán keresztbe állva maga alá törte a jobb hátsó kerekét. Thed Björk ekkor a tizenötödik, Yvan Muller a tizennyolcadik, Gabriele Tarquini a tizenkilencedik helyen haladt. Az újraindítást a zengős autók meg sem várták, Szabó Zsolt és Nagy Norbert is idő előtt kihajtott a bokszba.

A takarítást követően a mezőny több pontján is kialakultak párharcok, a dobogóért Ehrlacher és Gordon Shedden vívott vérre menő küzdelmet. Norbi eközben egy próba erejéig pályára hajtott, a Hyundai vele már a holnapi napra készült. Hiába volt még több, mint tíz kör hátra a végéig, innentől érdemi változás nem történt a sorrendben. A top ötben három Audi zárt, a sorrend Vernay, Oriola, Shedden, Ehrlacher és Frederic Vervisch lett. Egyetlen Hyundai sem szerzett pontot, Norbi márkatársai is mindössze két-három pozíciót javítottak rajthelyükhöz képest.

Az egyéni tabella első négy helyezettje így változatlanul Tarquini (241), Björk (233), Muller (232), Michelisz (195), viszont Norbit három pontra megközelítette az ötödik helyen álló Ehrlacher. 

A végeredmény:
wtcr-wuhan-r1-ered2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: