DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WTCR

Tarquini közel volt az ájuláshoz

Gabriele Tarquini influenzásan indult a WTCR legutóbbi futamain, végig rosszul volt. Amikor befutott másodikként, megkönnyebbült, mert a hőségben kevés híján elájult az autóban.

A túraautózásban sem könnyű harminc fokot meghaladó, kinti hőmérsékletben végigharcolni egy versenyt a felforrósodó autóban. Különösen igaz ez akkor, ha a pilóta még lázas is és nincs jól. A veterán olasz pilóta ennek ellenére végigküzdötte Vila Realban a portugál hőségben a hétvége harmadik futamát és az előkelő második helyen végzett.

A Hyundai-pilóta éppen csapattársát, Michelisz Norbertet előzte meg a rajtnál (aki egyébként szintén nem volt 100%-os szombaton szerzett karsérülése miatt) és sikerült is megtartania második helyezését Thed Björk mögött. Nem volt azonban könnyű dolga.

Tarquini és Michelisz végigharcolták a portugál versenyt


„Rettentően nehéz hétvégén vagyok túl, lázas voltam és az időjárási viszonyok tovább nehezítették a versenyzésemet, szombaton ráadásul magas lázzal küzdöttem még. Érdekes, hogy aznap éreztem jobban magam, de a vasárnapi időmérő edzésen képtelen voltam egyetlen kört is megtenni úgy, hogy ne hibázzak. Rendkívül nehéz volt, de azt gondoltam, meg kell próbálnom” – nyilatkozta Gabriele Tarquini.

„Az autó remekül viselkedett, óriási köszönettel tartozom a BRC Hyundai csapatnak az erőfeszítésekért és hogy ezt a fantasztikus autót bocsátották rendelkezésemre. Hogy mennyire jó volt, ezt két „fél-pilóta” is bizonyította, (Michelisz) Norbi és én, kiválóan mentünk a pályán.”

„Úgy vélem, Thed utolérhetetlen volt ma, valószínűleg akkor sem csíptem volna el, ha jól érzem magam, hihetetlenül gyors volt. Attól is boldog voltam, hogy követni tudtam a célig, mivel a leintéskor pokoli közel voltam ahhoz, hogy elájuljak. Semmi energiát nem érzek magamban most sem, épphogy túléltem” – ismerte el Tarquini.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: