DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCR

Muller sima győzelmet aratott a WTCR portugáliai roncsderbije után

Brutális balesettel indult a WTCR szombati első futama, ami után több órát csúszott az egész program. Itteni idő szerint este végül el tudtak rajtolni és kezdődhetett a verseny.

Méretes balesettel indult a WTCR első futama, a két VW-s, Mehdi Bennani és Rob Huff brutálisat csattantak a portugáliai Vila Real korlátjain, biztos ami biztos, végül mindkettőjüket kórházba is kellett vinni.

A balesetben minden egyes autó érintett volt, szerencsétlenségünkre a bajnoki címre hajtó Micheliszt a bukókeret sérülése miatt nem engedték rajthoz állni a szabályok értelmében, emellett pedig csuklóját is fájlalta, így ha már így alakultak a történtek, azt is megvizsgáltatta. Voltak még ezzel így páran, a 27-ből végül 17 autó maradt a javítások és a pályarekonstrukció után, így igencsak foghíjas mezőny vágott neki a rájuk váró maradék nyolc körnek.

Másodszorra tükörsima rajtot láthattunk, igaz, ehhez kellett az is, hogy ezúttal a biztonsági autó mögül rajtoljanak. Yvan Muller sziklaszilárdan tartotta az első helyet, hasonlóan a mögötte jövőkhöz.

03718005_371



Mivel előzések nem igazán történtek, az egyetlen izgalmi faktort az adta, hogy ki mikorra időzíti joker körét. Műszaki hibából sem adódott sok, a kivételek egyike Dennis Dupont volt, akinek az autója a pálya közepén állt meg, viszont a mezőny szerencséjére egy kevéssé veszélyes helyen. Az mondjuk meredekebb megmozdulás volt, amikor autójából kiszállva átfutott a pálya túloldalára, de szerencséjére senki nem járt arra akkortájt.

Muller végül tükörsima győzelmet aratott Guerrieri és Oriola előtt, Tarquini, Comte és Vernay lemaradtak a dobogóról. Pontot tudott még szerezni Lessenes, Berthon, Shedden és Vervisch. Muller átvette a vezetést összetettben is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: