DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCR

Björk nyerte a főfutamot, Micheliszt ütötték-vágták

Thed Björk megszerezte idei első győzelmét a WTCR-ben, miután ellenállt Frederic Vervisch nyomásának. Michelisz Norbert három riválisával is ütközött, a Rob Huff elleni utolsó a versenye végét jelentette.

A rajtnál Björk rögtön behúzott Vervisch elé, biztosítva ezzel, hogy megőrizze a vezetést az 1-es kanyarhoz érve. Közvetlenül mögöttük azonban nem ilyen gondtalanul dőltek el a pozíciók: Yvan Muller jobban rajtolt Michelisz Norbertnél, így övé lehetett a belső ív a célegyenes végén. A két Hyundai csatája nem oldódott meg koccanás nélkül, Muller szélesre is terelte a magyar versenyzőt, akit az alkalmon kapva még Ehrlacher és Huff is megelőzött.

bjork



Még mindig az első kör első felében jártunk, amikor Michelisz újabb veszteséget könyvelt el: ezúttal az előző futam győztese, Esteban Guerrieri esett be mellé igen távolról. A BRC Racing pilótája ismét lesodródott az ívről és további pozíciókat veszítve egészen a 11. helyig esett vissza, az argentin előzése pedig ugyan sikerrel végződött, de koccanásuk miatt vizsgálni kezdték a manővert, és elkerülhető ütközés okozásáért elég hamar ki is róttak rá egy 10 másodperces időbüntetést.

Ezt leszámítva az első két körben a hosszú és nehéz Nordschleifén inkább csak a hely szelleme jelentette az izgalmakat, még a hosszú egyenesben sem igazán történtek előzések. Az utolsó, harmadik körre azért kicsit felfokozódott a hangulat: a célegyenesbe érkezve Vervisch elkezdte támadni Björköt a vezetésért, aki képes volt védekezni. Ehrlacher a pálya szélére húzódva kiesett a negyedik helyről, Huff pedig a motorerő hiányára panaszkodva lassulni kezdett. A brit gyorsan visszacsúszott az 5. pozícióból, és hamarosan már az utolsó pontszerző helyet birtokló Michelisz állt mögötte. Ekkor jött azonban az újabb dráma a magyar versenyző szempontjából, hiszen nem értették meg egymást Huff-fal, a két autó összeütközött és a pálya szélén kieséssel zárult számukra a verseny.

Björk a kör hátralévő részében ismét szert tudott venni lélegzetvételnyi előnyre, így megszerezte idei első futamgyőzelmét Vervisch és Muller előtt – a francia pedig ezzel át is vette a vezetést a bajnoki tabellán Tarquinitől, aki korábbi balesete miatt ezen a versenyen már el sem tudott rajtolni.

 

A harmadik verseny végeredménye:

EasyCapture4_6

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: