DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Guerrierié a második futam, Michelisz 5. helyet vadászott

Az első és az utolsó kilométerek hozták a legtöbb izgalmat a WTCR második nordschleifei futamán. A beugró Rast reményei korán szertefoszlottak, nullázott Tarquini, és Björk sem szerzett pontot.

A hétvége második futamával kezdődött a WTCR szombati napja a kísérteties Nordschleifén. Ismét egy háromkörös verseny várt a mezőnyre, és a fordított rajtrácsos összecsapással kezdtek, amelyen a pénteki időmérő első tíz helyezettjének listáját a feje tetejére állították. A pole-ba így Pepe Oriola állhatott fel a szabadkártyás Rene Rasttal az oldalán, Michelisz Norbert a 8., Thed Björk pedig a 10. pozícióban várta a piros lámpák kialvását.

Dc_Jjs1WkAAn41S



Már az első kör elején, még a rövid nürburgringi szakaszon járva történt egy halom esemény: Rast veszített pár helyet a rajtnál, majd Rob Huff-fal összeakadva mindketten megcsúsztak és kiestek, balesetükbe pedig Benjamin Lessennes is belekeveredett, ő sem tudta így folytatni. Még mindig az első kilométereken jártunk, amikor Esteban Guerrieri megelőzte Oriolát, így átvéve a vezetést, amit aztán a végsőkig meg is tartott.

A bajnokságot vezető Gabriele Tarquini újabb nullázást könyvelt el, mert a legjobb tízen kívülről rajtolva ugyan felkapaszkodott a pontszerzők közül, de a Gordon Sheddennel való ütközés után a Hyundai a falban végezte. Autójának sérülése miatt az első kör végén a bokszba hajtott és feladta a versenyt Björk is, aki a 10. helyen haladva úgyse arathatott volna le túl sok babért, viszont korábban megkezdhette a felkészülést a harmadik futamra, ahol a pole-ból indul.

A futamot Guerrieri nyerte Oriola előtt, a harmadik helyet pedig Frederic Vervisch szerezte meg, amihez kétszer is meg kellett előznie Yvan Mullert.

Michelisz a kieséseknek is köszönhetően a verseny nagy részében a 6. helyen haladt, de az utolsó kör végén a hosszú egyenesben szélárnyékból le tudta vadászni Yann Ehrlacher-t, így az ötödik helyen végzett Muller mögött, akit már nem maradt ideje támadni.

Dc_MOefW0AEMlQ-

Ami a Zengő pilótáit illeti, Nagy Norbert a 18. helyen végzett utolsó előtti célba érkezőként, Szabó Zsolt viszont még az első kör során kiállt a versenyből.

A bajnoki tabella élén a 118 ponttal álló Tarquinit mostani negyedik helyével már utol is érte Muller. Ám hamarosan, 12:20-kor már indul is a harmadik verseny, amit követően ismét változni fog a helyzet.

 

A második verseny végeredménye:

EasyCapture2_8

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: