DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
WEC

Megvannak Kubica ferraris csapattársai

Az AF Corse bejelentette, hogy kik lesznek majd a harmadik, nem gyári Ferrari hypercarban Robert Kubica csapattársai a 2024-es WEC-szezonban.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az endurance-világbajnokság 2024-es szezonjában a tavalyi kettő helyett immár három Ferrari-hypercar indul majd, melyek közül kettő gyári támogatással szerepel a szériában, a harmadikat pedig a gyári autókat is futtató AF Corse „saját nevén” üzemelteti.

A #83-as rajtszámú Ferrari versenyzői közül korábban csak Robert Kubica nevét lehetett ismerni, aki az LMP2-esek közt három év alatt két Le Mans-i 2. helyet, valamint egy utolsókörös élről való kiesést könyvelhetett el, valamint 2023-ban WEC-bajnok lett a géposztályban, most pedig megnevezték csapattársait is a tavaly a Jota Porsche-hypercarral versenyző Yifei Ye, valamint a sportautózásban még csak párversenyes tapasztalattal bíró Robert Svarcman személyében.

kubica-499p



A bejelentés után a lengyel klasszis így nyilatkozott új csapattársairól, és az előttük álló kihívásokról: „Két nagyon gyors versenyzővel osztozom az autón, de így is nagy kihívás lesz, mert a mezőny nagyon erős. Mindenünk megvan ahhoz, hogy jól szerepeljünk, de nagy hátrányt kell ledolgoznunk, hiszen mindannyiunknak kevés tapasztalata van a 499P volánja mögött.”

„Meg kell majd próbálnunk két lábbal a földön maradni, és a legjobbat kihozni magunkból” – folytatta Kubica. „Különösen a szezon elején nem lesz könnyű, de megpróbáljuk maximalizálni a pályán töltött időt, hogy kulcsfontosságú tapasztalatokat szerezzünk.”

ye-svarcman

Az izraeli licensszel versenyző, korábban még orosz színekben az F1-es bemutatkozás közelébe érő Svarcman szintén az alkalmazkodás fontosságát emelte ki: „Magabiztosak vagyunk a csapattal végzett munkánkat, és ambiciózusak az idén elérni kívánt eredményeket illetően. Kevés időnk lesz, és sok mindenre kell koncentrálnunk, de mindent megteszek majd, hogy a lehető leggyorsabban alkalmazkodjak az autóhoz, a csapathoz és mindenhez.”

A 2021-es Le Mans-on Kubica csapattársaként szereplő Ye abban bízik, hogy az első pillanattól kezdve sikeresek lehetnek majd: „Alig várom, hogy először kipróbálhassam a 499P-t, és elkezdhessem a felkészülést az új szezonra, amely nagyon gyorsan itt lesz, de készen állunk majd arra, hogy a dobogóért és a győzelemért harcoljunk, remélhetőleg már az első katari futamtól kezdve.”

ferrari-hyper

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: