DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
WEC

Lopez: A Peugeot komoly kíhívó lehet idén

A 9X8 névre hallgató autóval tér vissza a Hosszútávú Világbajnokság mezőnyébe a Peugeot. A francia gyártónak nagy tervei vannak, ezt pedig a címvédőnél is jól tudják, így komolyan figyelnek rájuk.

Már az idén is rekordszámú résztvevő fogja alkotni a WEC bajnokságának mezőnyét, ami a jövőben pedig csak tovább fog nőni köszönhetően a csúcskategória iránti érdeklődésnek. A Hypercarok érkezésével a jelenleg is uralkodó Toyota is új vetélytársakat kapott, megérkezett az Alpine, a Glickenhaus, idén jön a Peugeot is két autóval, a következő esztendőkben pedig érkezik az Audi, a Ferrari és a Porsche is.

Utóbbi három gyártó jelenleg még a fejlesztési fázisban tart Hypercar/LMDh projektjében, a Peugeot viszont már az idei évben csatlakozik egy egészen különleges felépítésű versenygéppel. Azt egyelőre nem tudni mennyire lehetnek versenyképesek, ám a Toyota #7-es számú címvédő egységének egyik tagja, a José Maria Lopez szerint van félni valójuk a tavalyi Le Mans-i 24 óráson aratott siker ellenére is.



„Amikor futamokat és bajnokságokat nyersz, minden alkalommal önbizalmat építesz, ami nagyon fontos. Ugyanakkor nagyon erős csapattársaink vannak, erős versenyünk lesz, és a sportban ezen a szinten nem igazán lehet lazítani. Mindig 150%-ot kell nyújtanod. Szerintem, ha lazítasz, vagy ha csak egy kicsit elhagyod magad, mindig nehéz helyzetekbe kerülsz, különösen ezeken a versenyeken. Minden folyamatosan változik, ez nem egy rutin, mint a sprintversenyzésben, ahol megtalálod a csúcspontokat és a fékezési pontokat, majd addig ismételgeted, amíg minden körben el nem találod.” – idézte Lopez szavait a Motorsport.

Az argentinok kiválósága korábban sokáig dolgozott a Peugeot testvérmárkájánál, a Citröen színeiben pedig háromszor lett világbajnok a WTCC-ben, de a DS Virgin csapatával a Formula-E sorozatban is kipróbálta magát. Úgy érzi, a franciák komoly kihívók lehetnek 2022-ben.

„Korábban a WTCC-ben dolgoztam együtt a csapattal, persze azóta sok minden megváltozott, de még mindig vannak ott ismerősök, sőt, még barátok is. Tudom, hogy nagyon rátermettek, szóval úgy érzem, erős kihívást jelentenek majd számunkra is. Keményebben fognak minket hajtani, és azt hiszem, ez nagyon jó lesz nekünk, mindenkinek, az egész bajnokságnak. Már nagyon várom, hogy ellenük versenyezzünk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: