DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
WEC

Leclerc vállalná Le Mans-t, Sainz egyelőre nem

A hét nagy híre volt a Ferrari csatlakozása a Hypercar kategóriához 2023-ban: ennek kapcsán megkérdezték a két versenyzőt, szerepelnének-e a WEC-ben, Binottót pedig arról, ő lesz-e az LMH-program vezetője.

A kétszeres nagydíjgyőztes Charles Leclerc érdeklődése a Le Mans-i 24 órás iránt jól dokumentált, a monacói tavaly az ikonikus egynapos virtuális verzióján is rajthoz állt. Arra a felvetésre, hogy láthatjuk-e a valódi versenyen is néhány év múlva – a Ferrari 2023-ban debütáló Hypercarjával –, úgy válaszolt: miért ne?

„Szeretem Le Mans-t, mindig is Le Mans rajongója voltam. Ha lehetőség támad, akkor nagyon boldogan csatlakozom. Jelen pillanatban fő fókuszom a Formula-1. De megint csak azt tudom mondanom, ha lehetőség van, miért ne?” – idézi az angol Motorsport.com Leclerc-t.

 



Carlos Sainz egyelőre nem gondolkozik ilyen távlatokban – persze ez érthető is abból a szemszögből nézve, hogy egyelőre Formula-1-es versenyen sem vett még részt a Ferrarival.

„Nagyszerű, hogy egy olyan márka, mint a Ferrari, újra próbát akar tenni Le Mans-ban. Én leszek a legnagyobb támogatójuk és rajongójuk. De ami a vezetést illeti, szerintem először is itt vár ránk sok munka. Teljes mértékben a Scuderia Ferrari Formula-1-es csapatára koncentrálok, más projektek nem járnak a fejemben. Szoros figyelemmel fogom követni, de egyelőre ez még kissé messze van” – válaszolt a spanyol ugyanerre a kérdésre.

A Ferrari csapatfőnökét, Mattia Binottót arról faggatták, ő vezeti-e majd a LMH-formációt. A svájci születésű olasz cáfolta ezt a forgatókönyvet, mivel az ő feladata a Formula-1-es részleg irányítása.

„Én leszek a vezető? Szerintem meg kellene értenünk, hogy a Ferrari egy egyedülálló cég, itt nem számít, kié az irányítás és ki a felelős. De nem, közvetlenül nem én leszek a vezető. Mi, a Scuderia Ferrari, teljes mértékben az F1-es programra fókuszálunk. De nem kétséges, ha támogatást tudunk nyújtani valahogy a tudásunkkal, szakértelmünkkel, akkor meg fogjuk tenni, hiszen ahogy mondtam, egyedülálló cég vagyunk” – mondta Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: