DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
WEC

LM24 21. óra – Ez a harc lesz a végső

Egymást üti a búcsúzó Rebellion két egysége a második helyért, a Próban minden adott egy szenzációs végjátékhoz, Davidsonék megpróbálják a lehetetlent, nagy győzelemre készül az Aston Martin.

KÖVESD ÉLŐBEN A VERSENYT A FORMULA.HU 24 ÓRÁS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Magabiztos, ötkörös előnyben halad zsinórban harmadik Le Mans-i győzelme felé a #8-as számú Toyota, míg a két Rebellion egymás nyakán száguldott a menetrend szerinti 32. kiállás felé, miután a végig jobban álló #1-est egy szerelés visszavetette. A féltávon át a mezőnyt uraló #7-es autó már csak a lepattanóra várhat, erőből nem tudnak ennél előrébb jönni.

toyota



Az LMP2-ben két autó van körön belül, a G-Drive és a Jackie Chan esti drámája óta vezető #22-es (akiknek a testvérautó műszaki hibája is sokat segített) és a többek között Davidsonnal felálló Jota #38-as. A G-Drive-ot Vergne visszahozta a műszaki hiba után, már a harmadik helyen vannak, de még körön kívül. Továbbra is remekel a Richard Mille #50-essel a hölgytrió, Visser a kategória kilencedik helyén hozza az autót.

A GTE Próban az este tíz óta magányosan az élen álló páros, az Aston #97 és a Ferrari #51 kiállásai elcsúsztak egymástól, attól függően áll az élen egyik vagy másik egység, hogy ki járt bokszban utoljára – a végére nagy számolgatás lehet ebből, persze egy safety car ezt még megkavarhatja. A harmadik helyen álló bajnoki éllovas Aston #95 körön kívül van hozzájuk képest.

Az amatőrök között a TF Sport #90-es Astonjának előnye gyakorlatilag egy teljes kör az üldözőbolyhoz képest. Ők viszont szorosan vannak egymáson: a Dempsey-Proton #77, a címvédő Project 1 #56 és a pontversenyt vezető AF Corse #83 között ebben a pillanatban 17 másodperc a különbség.

KÖVESD ÉLŐBEN A VERSENYT A FORMULA.HU 24 ÓRÁS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: