DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
WEC

Az Aston Le Mans-ba vinné Verstappent

A holland F1-es pilóta szimulátorban már több ízben is teljesített 24 órás viadalt, a Red Bull névadó szponzora viszont elgondolkodott azon, mi lenne, ha a valóságban is rajthoz állítaná a versenyzőt.

Max Verstappen rendszeresen 24 órás versenyeken indul iRacingben, F1-es csapatának névadó szponzora pedig épp a jövő évi Hosszútávú Világbajnokságra készül egy új hiperautóval, így csak idő kérdése volt, hogy valaki összeadjon 1+1-et. Az Aston Martin vezérigazgatója a Motorsportnak elárulta, Max Verstappen és az Aston párosításnak előbb-utóbb esélyt kell adniuk.

"Erről a jövőben még beszélnünk kell. Hát nem lenne nagyszerű? Megtiszteltetés, hogy ilyen kapcsolatban vagyok vele, és imádnám, ha elvállalná" - nyilatkozta Andy Palmer.

aston-valkyrie-silverstone



A Red Bull és az Aston Martin az utóbbi években rettentően szoros kapcsolatot épített ki egymással. A brit márka és a Red Bull Advanced Technologies közösen fejleszti a brit márka legújabb modellpalettáját, amelyek közül a Valkyrie-re keresztelt típussal a WEC 2020-ban induló új kategóriájában is részt kívánnak venni. Az autógyártó emellett számos média- és sporteseményt együtt valósított meg. A Brit Nagydíj hétvégéje igazi csúcspont volt az együttműködés számára: a Red Bull promóciós célokból 007-es köntösben állt rajthoz az F1-ben, amelyen az ügynököt alakító Daniel Craig is megjelent, miközben a Valkyrie megtette első nyilvános kilométereit a legendás pályán.

redbull-007-2019

"A háttérben minden nap küzdünk, de ez a lényeg. Egy egyértelműen megfogalmazott célért harcolunk - azért, hogy a cég egy jelentős brit vállalattá nőjje ki magát. Minimum 2024-ig mutat a tervünk, miközben minden egyes napon mérföldköveket kell elérnünk. Már tudjuk, hogy merre tartsunk, van lendületünk, az apróbb sikerek pedig egyre nagyobbá és nagyobbá válnak.

Elég csak megnézni a [silverstone-i] hétvégét. Ott volt a Red Bull, Max Verstappen, Pierre Gasly-t sem szabad kihagyni, aki nagyszerű munkát végzett, aztán Daniel Craig, a 007 és az Aston Martin, mind egy helyen. Pár évvel ezelőtt ezt elképzelhetetlen lett volna összehozni. Aztán a hab a tortán a Valkyrie bemutatása. Az ilyen alkalmakra visszagondolva jut az az eszembe, hogy 'ez aztán nem semmi nap volt'."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: