DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WEC

Alonso borzasztóan örül a győzelemnek

A spái siker után karnyújtásnyi közelségbe került a Toyota 8-as számú autója a WEC világbajnoki címéhez. Alonso előtt már csak a biztonságban befejezett Le Mans-i 24 órás lebeg.

Borzasztóan nehéz körülmények között, és egy kis szerencsével nyerte meg a Spában rendezett 6 órás WEC-viadalt Fernando Alonso, Sebastian Buemi és Kazuki Nakajima hármasa. A 8-as autó személyzete a rivális, 7-es Toyotától vette át a vezetést, miután az egy fékhibát elszenvedte négy körig vesztegelt a bokszban. Alonsóék ezzel a győzelemmel 31 pontos előnyre tettek szert, miközben összesen 39 szerezhető a szezonzáró futamig.

wec-spa6-podium



„Nehéz verseny volt ilyen változó körülményekkel, mindenki számára extrém volt a helyzet. Készen kellett állni bármire. Nehéz volt a gumiválasztás, sosem tudtuk előre, hogy szárazat, intert vagy esőgumit tegyünk fel. Személy szerint hihetetlenül boldog vagyok a megszerzett pontoknak” – nyilatkozta a spanyol, aki csapatával már most is bajnok lenne, ha korábban nincs egy kizárás és egy taktikából fakadó helycsere a 7-es autóval. „Visszagondolva Silverstone-ra és Shanghajra nekünk már matematikailag bajnokoknak kellene lennünk. Most már csak be kell fejeznünk le Mans-t.”

Alonso a verseny során átélt egy húzós pillanatot, amikor a második helyen autózva megforgott a Pouhon-kanyarban. „Vezetői hiba volt. Hozzáértem a műfűhöz, ami egyértelműen nem volt száraz” – viccelődött. „Szerencsére azon a helyen ennek nem lett semmilyen következménye. Egész pályás sárga zászló alatt történt, szóval nem is veszítettem vele sokat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: