DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Webber, a bathursti 12 órás és a hó

Az ex-F1-es Mark Webber számára 2015-ben is a WEC fogja jelenteni a prioritást, ám nem tagadja, hazahúz a szíve, és Ausztrália legrangosabb hosszú távú versenyén, a bathursti 12 óráson is részt venne.

Azonban csakis gyári csapatával, a Porschével közösen, amennyiben a német gyártó úgy dönt, hogy a februári időpont és a nagy térbeli távolság ellenére elindul a 2015-ös bathursti viadalon. Webber 2013-as F1-es visszavonulása óta állandó téma az e versenyen való szereplése, hiszen nyilván megannyi honfitársa szeretné őt látni a legendás futamon.

Épp ezért számos pletykát lehetett a múltban hallani arról, hogy Mark miként fogja megvalósítani bathursti rajthoz állását, esetleges 2015-ös indulása kapcsán például egyes sajtóorgánumok már csapattársainak kilétét is tudni vélték, Eric Bana színész és James Tomkins olimpiai evezős személyében.



Webber azonban pénteken a motorsport.com-nak nyilatkozva megerősítette, bár ő maga nagyon szívesen csatlakozna a mezőnyhöz, ám ezt csak a gyári Porsche-program keretében tudja jelenleg elképzelni. „Minden azon múlik, hogy a Porsche valaha összerak-e egy gyári nevezést erre a versenyre. Ez lenne az egyetlen opció. Csak a Porsche gyári autójával tudnék indulni, ez nyilvánvaló” – szögezte le.

Ráadásul, a februári időpont sem kedvez a projekt megvalósításának a nem sokkal később kezdődő WEC-szezon miatt. „Azt kell, hogy mondjam, hogy valószínűtlen az indulásom. Nyolc verseny számomra amúgy is elég jelenleg egy évben, nem vágyom többre. Sajnos a bathursti futam időpontja sem jó nekem az európai felkészülésem miatt, úgyhogy ez határozottan egy hátráltató tényező.” 

Webber ezzel együtt nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy egy nap rajthoz álljon a bathursti 12 óráson, és még szerencse, hogy nem azt mondta, hogy „majd, ha piros hó esik”, csütörtökről péntekre virradóra ugyanis szokatlan kép tárult a Panorama-hegy lábainál fekvő pályára kilátogatók elé, amely az éjszakai heves hóesés folytán egy igazi téli meseországgá változott. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: