DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
WEC

Tervben van-e az LMP1 a BMW-nél?

Néhány hete olyan hírek röppentek fel, melyek a BMW a legmagasabb sportautó-kategóriába való visszatérésértől szóltak, a gyártó motorsport-főnöke most elárulta, milyen terveik vannak a jövőt illetően.

Jens Marquardt, a müncheni cég motorsport-részlegének vezetője elmondta, hogy mindig körülnéznek a különféle sorozatok háza táján, de jelenleg az LMP1-et nem tartják opciónak – néhány hete röppent fel a hír, hogy a bajorok elkezdték építeni autójukat a 2017-es Hosszútávú-világbajnokságra. „Az LMP1 jelenleg a hibrid technológiákról szól, és mi nem tudnánk ott az élre kerülni” – mondta a sportvezető az Autosportnak.



„Sőt, még közelről sem tudnánk szemlélni a többiek küzdelmét, hiszen mi lennénk az ötödik sorozatba kapcsolódó gyártó. A céljaink között szerepel ilyen program” – mondta Marquardt, aki hozzátette, hogy a jelenlegi projekteken túl mindig vannak olyan lehetőségek, amiket közelebbről is megnéznek. „Mi a BMW-nél egyik oldalról mindig a jelenleg is futó programokat figyeljük, és ezt helyezzük előtérbe. Aztán ezeken túl is nézelődünk, például a Forma-1-re, Le Mans-ra, vagy a Formula-E-re.”

Marquardt szerint a BMW nagyon elégedett mostani motorsport-programjával, mely a DTM-et, valamint a Tudor Sportautó Bajnokságot foglalja magába. A technológiailag csúcson lévő LMP1 azért lenne megfelelő a gyártó számára, mert promótálni tudná az „i”- kódjelű hibrid személyautóit, illetve elektromos járműveit. A BMW egyébként nem újoncként lépne Le Mans színpadára, hiszen 1999-ben győzni tudtak a Williams Grand Prix Engineering által épített V12 LMR-rel, 2010-ben és 2011-ben pedig a GT2, valamint a GTE kategóriákban indultak BMW-k gyári támogatással a szériában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: