DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Három 919-es Le Mans-ban – Jönnek az F1-esek?

Az Audihoz hasonlóan a Porsche is indít egy harmadik autót a 2015-ös Le Mans-i 24 órás versenyen, ám az egyelőre nagy kérdés, hogy kik vezetik majd azt. GT-pilóták a jelöltek, de meglepetés is lehet.

A Porsche bejelentette, hogy a gyár nem kettő, hanem három autót fog majd indítani a 2015-ös Le Mans-i 24 órás versenyen, és az azt megelőző belgiumi futamon – hasonlóan az Audihoz, akik évek óta két autóval teljesítik a szezont, ám Le Mans-ban és előtte egy harmadik gépet is beneveznek.

Porsche



Egyelőre nem tudni kik vezetik majd a harmadik egységet, a hírek szerint erre a gyár GT-versenyzői a legesélyesebbek. A Porsche öt pilótájának adott LMP1-es tesztlehetőséget idén ősszel, akik közül hármat a jövő héten újra kipróbálnak majd. A sajtó értesülései szerint Frederic Makowiecki, Nick Tandy és Michael Christensen kap egy újabb lehetőséget, a Porsche ezt se megerősíteni, se megcáfolni nem kívánta.

Azt nem tudni, hogy a harmadik autó mindhárom versenyzője a GT-pilóták közül kerül-e majd ki, de az valószínűnek tűnik, hogy az említettek közül legalább egy ott lesz majd az egységben. Egy hónappal ezelőtt az Auto Bild viszont egészen másfelől közelítette meg a harmadik autó kérdését: a német lap beszámolója szerint a Porsche egy „F1-es egységet” indítana Le Mans-ban, azaz a harmadik autó mindhárom pilótája egykori vagy aktív F1-es versenyző lenne.

Mivel a Le Mans (és Spa) nem ütközik a Formula-1-gyel, ez elméletben akár elképzelhető is lenne, ám nehéz lenne azt feltételezni, hogy a GT-pilóták közül senki nem kap lehetőséget. Az elsőszámú jelölt egyébként Nico Hülkenberg volt, rajta kívül Jenson Button és Fernando Alonso neve is felmerült – úgy tűnik, hogy előbbi tényleg a WEC-ben köt majd ki, ha nem hosszabbítják meg a szerződését a McLarennél, ám valószínűleg nem a Porsche, hanem az Audi versenyzőjeként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: