DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 26. vasárnap

2015

Marko: Miért ne lehetne egy 17 éves az F1-ben?

Max Verstappen egészen fiatalon, 17 évesen már teljes szezont teljesített a száguldó cirkuszban. A Red Bull főtanácsadója jó néven venné, ha az ezt korlátozó szabály nem lenne életben.

részletek

Honda-főnök a Ferrariról: A csapat, amelyik csalt?

Borzalmas kezdés után egyre jobban alakult a Honda visszatérése a Formula-1-ben, már zsebben több futamgyőzelem is. Azt azért nem feledi a japán szakember, mit tett a Ferrari két évvel ezelőtt.

részletek

Retro - Jules Bianchi öröksége

21 év után először veszítette életét F1-es pilóta baleset következtében - cikkünkben összeszedtük, milyen örökséget hagyott maga után a francia versenyző a halálát követő egy év során.

részletek

Vettel legemlékezetesebb diadalai vörösben

Mintha csak nemrég csatlakozott volna Sebastian Vettel a Ferrarihoz, pedig az idei, utolsó már hatodik szezonja a csapattal – éppen ennyi ideig versenyzett a Red Bullnál is. Bár maranellói éveire nem sikertörténetként emlékezünk, ennek az időszaknak is megvoltak a dicső pillanatai. A Ferrari-színekben szerzett 14 győzelemből válogattuk ki a legfényesebb ötöt.

részletek

Eltörölték az értelmetlen szabályt, a pilóták szabadon variálhatják sisakfestésüket

Már öt éve volt hatályban az a furcsa szabály, hogy a Formula-1-es versenyzők egy évben maximum egyszer változtathatnak év eleji sisakfestésükön. Ennek most vége, jöhetnek a szép dizájnok.

részletek

A Honda útja a szenvedéstől a győzelemig

Négy és fél évre volt szüksége a japán gyártónak, hogy visszatérhessen a dobogó tetejére. De ezt rengeteg szenvedés és kritika előzte meg. Hogyan jutott el a Honda a GP2-es motortól a győzelemig?

részletek

A Red Bull kihajította a botrányhős Ticktumot

A korábban botrányos vezetéséről elhíresült Dan Ticktum úgy tűnik, minden lehetőségét eljátszotta a Formula-1-be kerüléshez, a Red Bull ugyanis ismét menesztette juniorprogramjából.

részletek

Mit mutattak meg az F1-es tesztek az elmúlt 10 évben? - 2. rész

Sorozatunkban visszatekintünk az elmúlt tíz év teszteredményeire, a szezon előtti jóslatokra, és arra, hogy ezek mennyire váltak be az év Forma-1-es futamain - az utolsó részben a legutóbbi négy tesztidőszakot hasonlítjuk össze az évad során látottakkal.

részletek

Russell: A Force India is innen csinálta meg

A teszt első napjairól késő Williams hátrányba került a többi csapathoz képest, így sokan már most temetik idei esélyeit. Az újonc viszont emlékeztetett rá, 2015-ben ugyanígy kezdett a Force India, amely végül kiváló szezont produkált.

részletek

Ricciardóra óriási hatással volt Bianchi halála

Daniel Ricciardo 2015-ben járt a legmélyebben saját elmondása szerint, ahonnan aztán sikerült visszakapaszkodni, és Red Bull-os pályafutása alatt az volt az egyetlen év, mikor nem tudott nyerni.

részletek

Suzuki: A Honda tíz éve hatalmasat hibázott

2008-ban, amikor a Honda váratlanul kivonult a Formula-1-ből a szezon végén, szinte mindent felégetett maga mögött és ez hatalmas hiba volt. Ezért küzdenek most ennyi problémával a japánok.

részletek

Verstappen nyugodt egy jó szerződéssel a zsebében

Az idei évben sok pilótának kellett idegeskednie jövő évi kontraktusa miatt. Nem tartozik közéjük Max Verstappen, aki felszabadultan tölti napjait, hiszen topcsapatnál rendelkezik többéves szerződéssel.

részletek