DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Lecsapott a WRC új világbajnokára a Hyundai

Napokkal azután, hogy Ott Tanak a Toyota színeiben megnyerte a rali-világbajnokságot, a Hyundai bejelentést tett: 2020-ban Neuville és Loeb csapattársaként már őket erősíti az észt.

Ott Tanak néhány éve vált a WRC élmezőnyének állandó tagjává: első győzelmeit 2017-ben, az M-Sport Forddal szerezte, 2018-ban csatlakozott a Toyotához, ahol már világbajnoki kihívóként állt helyt. Második évében a japán gyártóval hat győzelmet szerzett, és már a Katalán Ralin, a szezonzáró előtt egy fordulóval bebiztosította a világbajnoki címet, hat év uralom után megfosztva a koronától Sebastien Ogier-t.



A győzelem után azonban Tanak máris odébbáll: a Hyundai Motorsport bejelentette, hogy leigazolta a versenyzőt a 2020-as szezonra. A dél-koreaiak szupercsapatában Tanak és az istálló eddigi vezére, Thierry Neuville lesznek az állandó pilóták, a harmadik autón Sebastien Loeb és Dani Sordo osztozkodnak felváltva.

Tanak felszabadult ülése a piac kelendő helye lesz: az Autosport információi szerint a 2020-ban utolsó szezonját tervező Sebastien Ogier és Elfyn Evans a favoritok, de az idén Hyundai-kötelékbe tartozó Andreas Mikkelsen és Craig Breen, valamint Hayden Paddon is megkaparinthatják a világbajnok autóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: