DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Rali

WRC: Tanak behúzta a Portugál Ralit

Az észt versenyző zsinórban második győzelmét szerezte, csapattársa, Kris Meeke viszont a harmadik helyről volt kénytelen búcsúzni az utolsó szakaszon, miután összetörte Toyotája jobb elejét.

Ott Tanak a Chile Rali után Portugáliában sem talált legyőzőre, hiába fogyott el jelentősen az előnye a szombati nap után: vasárnap már több, mint 15 másodperccel múlta felül Thierry Neuville-t összetettben, a sokáig a győzelemre is esélyes Kris Meeke azonban a power stage-en kizúgott a mezőnyből, így Sebastien Ogier ért oda a harmadik helyre, 41 másodperces hátrányban.



A brit toyotás harmadikként kezdte az utolsó szakaszt, egy lassú jobbosban azonban megsértette a Yaris jobb elejét, megpördült, kis időre blokkolva az utat Neuville és Tanak előtt. Mivel a power stage-en Ogier autózta a legjobb időt, a plusz pontoknak köszönhetően újfent a tabella éllovasaként utazhat Szardíniába.

Neuville második helyén kívül katasztrofális hétvégét zárt a Hyundai: Dani Sordo két szakaszt nyert pénteken, vezetett is, amíg az üzemanyagnyomás hibája térdre nem kényszerítette. Sebastien Loeb hasonló gondokkal küzdött, a kegyelemdöfést azonban a power stage hozta el számára, amikor elütött valamit, megrongálva az i20 Coupe bal hátsó részét.

A Portugál Rali végeredménye:

1. Ott Tanak (Toyota) 
2. Thierry Neuville (Hyundai) +15,9
3. Sebastien Ogier (Citroen) +41,2
4. Teemu Suninen (Ford) +1:44,4
5. Elfyn Evans (Ford) +4:26,8

A teljes eredménylista megtekinthető itt!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: