Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 24. kedd

PortugálRali

A WEC-siker után a WRC-ben is győzne a Toyota

A TOYOTA GAZOO Racing múlt hétvégén megszerezte első győzelmét a 2022-es FIA Hosszútávú Világbajnokságon (WEC), miután diadalmaskodni tudtak az időjárás viszontagságainak is kitett, drámai Spa-Francorchamps 6 órás megmérettetésen. A versenyistálló ralicsapata, a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team pedig arra készül, hogy a május 19-22. között megrendezésre kerülő Portugál Ralin – amely a GR YARIS Rally1 első murvás versenye lesz – győzelemmel lépjen be a 2022-es FIA Rali-világbajnoki szezon kulcsfontosságú szakaszába.

részletek

Herczig: Hatodikak lettünk Portugáliában

Pokoli nehéz versenyen hatodikként ért célba a portugáliai Fafe Rallyn Herczig Norbert és Ferencz Ramón. A SKODA Rally Team Hungaria versenyzői megőrizték bajnoki ötödik helyüket, és közelebb kerültek az ERC dobogóhoz is.

részletek

Herczig: Visszatérünk Portugáliába

Másodszor versenyez az idén Rally Serras de Fafe e Felgueiras névre hallgató portugál futamon Herczig Norbert és Ferencz Ramón. A 2020-as szezonban az ERC értékelés ötödik helyén végzett a Skoda Rally Team Hungaria párosa, és most is a legjobb ötbe jutás a cél.

részletek

WRC: Evans nyerte a fordulatos Portugál Ralit

A Hyundaiok páros hibái után a Toyota walesi versenyzője köszönte szépen a lehetőséget és megszerezte idei első győzelmét - a tabellán ő és Ogier kezd elhúzni a többiektől.

részletek

WRC: Tanak vezet, Herczig kiesett

Thierry Neuville a nap utolsó igazi szakaszán törte össze a Hyundait, a gumitaktika miatt pedig végül Ott Tanak keveredett az élre. Herczig Norbertéknek három gyorsasági jutott.

részletek

Herczigék vb hangulatban Portugáliában

Herczig Norbert és Ferencz Ramón hétvégén a rali-világbajnokság következő állomásán, a Vodafone Rally de Portugal-on versenyez. A csapat célja, hogy a világbajnoki futam 337 kilométernyi gyorsasági szakaszát teljesítve készüljenek fel az ERC szezonra.

részletek

Herczigék indulnak a Portugál Ralin

Herczig Norbert és Ferencz Ramón indul a rali-világbajnokság következő versenyén, a május 20-23. között zajló Vodafone Rally de Portugal-on. Annak ellenére, hogy a sportág legmagasabb szintű eseményén indul a páros, a cél az lesz, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az ERC szezonra.

részletek

WRC: Tanak behúzta a Portugál Ralit

Az észt versenyző zsinórban második győzelmét szerezte, csapattársa, Kris Meeke viszont a harmadik helyről volt kénytelen búcsúzni az utolsó szakaszon, miután összetörte Toyotája jobb elejét.

részletek

WRC: Fogy Tanak előnye, Latvala kiesett

Jari-Matti Latvala délelőtt még majdnem az élre is tudott állni, délután azonban kiesett a Portugál Ralin. Ott Tanak, bár vezet, majdnem teljesen elfogyott az előnye a sérült Toyota miatt.

részletek

Hármas Toyota-vezetés és Hyundai-dráma

Minden a Toyota szájíze szerint alakult a Portugál Rali első napján, Tanak-Latvala-Meeke sorrendben a japánok három pilótája áll az első három helyen, míg a Hyundai dupla bakit követett el.

részletek

Neuville vezet, Meeke óriási bukást úszott meg

Hatalmas szerencse, hogy különösebb baj nélkül szállt ki ebből az autóból Kris Meeke és Paul Nagle - a futamot egyébként továbbra is a belga Thierry Neuville vezeti.

részletek

WRC: Káosznap végén Neuville az élen

A világbajnok Ogier hibázott és kiállt, a legutóbbi futamot megnyerő Tanak, valamint csapattársa, Latvala is kiesett, Paddon pedig kórházba került a balesete után - mindebből eddig Neuville jött ki legjobban.

részletek