DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Ogier behúzta a Mexikó Ralit és az élre állt

A címvédő megőrizte, sőt növelte is szombatról hozott előnyét a szezon harmadik versenyén, amely után ismét átvette a vezetést az összetettben. Sebastien Loeb ötödik hellyel tért vissza a WRC-be.

Sebastien Ogier várhatta a legkedvezőbb helyzetből a Mexikó Rali utolsó versenynapját: 35 másodperces előnnyel rendelkezett Kris Meeke előtt. Ez aztán még tovább nőtt az első vasárnapi szakaszon, a citroenes ugyanis felborult, s bár a szurkolók segítségével folytatni tudta a küzdelmet, így is 47 másodpercet vesztett. A második helyet így Dani Sordo örökölte meg, ám a Hyundai pilótájának lemaradása is 55 másodpercre rúgott a Power Stage előtt.

Ogier keze pedig nem remegett meg, ezáltal idei második győzelmét aratta a címvédő. Sordo egy defekt ellenére is maradt második, míg a dobogót Meeke tette teljessé. A francia sikere egyúttal azt is jelentette, hogy mivel az eddigi éllovas Thierry Neuville mindössze hatodik lett Mexikóban, ismét az élre állt a bajnokságban is.

A dobogósok mögött egyébként Andreas Mikkelsen zárt negyedikként, megelőzve a WRC-be visszatérő Sebastien Loeböt, aki szombati defektje nélkül akár meg is nyerhette volna a viadalt. A WRC2-ben Pontus Tiemand bizonyult a legjobbnak – összesítésben hetedik lett –, miközben a vasárnap amúgy remek tempót diktáló Toyota (mindhárom szakaszt behúzták) csak a nyolcadik pozícióban képviseltette magát először Jari-Matti Latvala révén, akinek esélyei már pénteken elszálltak egy generátorhiba miatt.

A Mexikó Rali végeredménye:

1. S. Ogier, J. Ingrassia M-Sport Ford 3:25:03.1
2. D. Sordo, C. del Barrio Hyundai Shell Mobis WRT +1:13.6
3. K. Meeke, P. Nagle Citroen Total Abu-Dhabi WRT +1:29.2
4. A. Mikkelsen, A. Jaeger-Synnevag Hyundai Shell Mobis WRT +1:48.4
5. S. Loeb, D. Elena Citroen Total Abu-Dhabi WRT +2:34.6
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: