DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

A szezon utolsó szakasza dönthet az ezüstről

Továbbra is Andreas Mikkelsen vezet az Ausztrál Ralin, míg Thierry Neuville a negyedik helyen áll és ha minden így marad, az idény utolsó gyorsaságiján dől majd el az év végi ezüstérem sorsa.

Két Volkswagen kezdhette az élről az Ausztrál Rali második napját Mikkelsen-Ogier sorrendben, de már a nap első szakaszán beférkőzött közéjük Hayden Paddon, aki óriási idővel nyitott. A különbségek most jóval nagyobbak voltak a gyorsaságikon, mint pénteken, igaz, a programban szerepelt egy ötven kilométeres pálya is - ennek ellenére végül mégis összerázódott a mezőny, mivel felváltva nyerték a szakaszokat az élversenyzők.

A záró két szuperspeciál után végül Mikkelsen két másodpercet őrzött meg előnyéből Ogier előtt, Paddon a nap végére visszacsúszott a harmadik helyre, míg csapattársa, Thierry Neuville a negyedik helyről folytathatja - ő többé-kevésbé már biztonságban van, ha nem hibázik, ennél hátrébb nem igazán eshet. 

mikkelsen-wrc-2016-ausztrália



A futam fő kérdése, hogy kié lesz az év végi ezüstérem, a verseny előtt Neuville tizennégy ponttal vezetett Mikkelsen előtt, de ha a jelenlegi sorrendben futnak be, akkor egy pontra csökken a távolság és a Power Stage-ért járó extra pontok dönthetik majd el a második hely sorsát - óriási tétje lehet a szezon utolsó gyorsaságijának. Érdekesség, hogy Neuville-t és Mikkelsent is saját csapattársa gátolhatja meg célja elérésében, hiszen ha Ogier megelőzi Mikkelsent, azzal Neuville kezébe juttatja az ezüstöt, míg a belgát éppen Paddon előzte meg ezen a napon, pedig a harmadik hely már elég lenne a Hyundai-pilóta számára.

A harmadik napon öt gyorsaságit kell teljesítenie a mezőnynek, egy hét és egy bő nyolc kilométeres (ez lesz a Power Stage) pályát kétszer-kétszer, illetve egy harminckilométeres szakaszt egyszer.

Az Ausztrál Rali állása a második nap után:

 

1. Andreas Mikkelsen Volkswagen Polo R WRC 2:15:06,2
2. Sebastien Ogier Volkswagen Polo R WRC +2,0
3. Hayden Paddon Hyundai i20 WRC '16 +12,0
4. Thierry Neuville Hyundai i20 WRC '16 +33,8
5. Dani Sordo Hyundai i20 WRC '16 +59,2
6. Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC +1:00,6
7. Eric Camilli Ford Fiesta RS WRC +1:21,7
8. Ott Tanak Ford Fiesta RS WRC +2:19,9
9. Lorenzo Bertelli Ford Fiesta RS WRC +4:56,6
10. Esapekka Lappi Skoda Fabia R5 +5:22,7
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: