DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

"Ide nekem a világbajnokot csapattársnak!"

Továbbra is kérdéses, hogy a VW kiszállása után hol folytatja a WRC-ben négy éve uralkodó Sebastien Ogier - Kris Meeke nem bánná, ha a Citroennél, pedig ez idei csatájuk után érdekes helyzeteket szülhetne.

Különleges helyzetet szült a Volkswagen váratlan kiszállása a WRC berkein belül, hiszen így Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen mellett az elmúlt négy év világbajnoka, Sebastien Ogier is csapat nélkül maradt. Malcom Wilson, az M-Sport ura már be is jelentette, hogy mindenképp szeretné megszerezni a franciát, de a pilótáit már bejelentő Citroennél sem zárják ki, hogy visszaigazolják korábbi versenyzőjüket.

meeke-ogier-2016



Ogier idén többször is komoly szócsatába keveredett Kris Meeke-kel, mert a címvédő szerint túl nagy hátrányba került azzal, hogy nem csak pénteken, de szombaton is ő ment elöl és takarította a pályát. A szabály legfőbb haszonélvezője a csak néhány futamon induló Meeke volt, aki két futamot is nyert és már alig várja, hogy jövőre összemérhesse erejét Ogier-vel.

"Üzentem Sebastiennek, amikor meghallottam a hírt, hogy ez nagyon szomorú, de szeretném látni a Monte-Carlo Ralin, mindegy, hogy milyen autóban. Nem beszéltem még erről a csapattal, de engem nem zavarna, ha visszatérne a Citroenhez. Személy szerint jobban örülnék neki, ha a csapattársam lenne, mintha egy olyan autóban ülne, ami akár jobb is lehet az enyémnél" - mondta az Autosportnak Meeke.

A pályafutása legjobb idényét produkáló brit pilóta azt azért sajnálja, hogy nem győzhetik le a Volkswagent. "Régóta készülünk arra, hogy legyőzzük őket és ezt az esélyt már nem kapjuk meg. Nagyon érdekes lett volna látni 2017-ben, hogy mit tudunk ellenük, ez a legnagyobb veszteslég: senki nem mérheti össze magát velük."

Az Autosport forrása szerint egyébként a Citroennél keresik a megoldást arra, hogy visszahozzák Ogier-t, aki 2011-ben távozott a csapattól, mert túl hevesen csatáztak házon belül Sebastien Loebbel. A helyzet most is hasonló lenne Meeke ellen, ráadásul a C3 WRC-t egyértelműen a brit igényei szerint építették, míg a Polo WRC-t eddig Ogier kérései szerint igazították.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: