DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

WRC: Meeke vezet, Paddon autója elégett

Egy Hyundai WRC elégett, egy másik pedig defekt miatt maradt le az első helyről a Portugál Rali első napján - Meeke vezet a Citroennel, Ogier már bő fél perc hátrányban van.

Rengeteg eseményt hozott a Portugál Rali pénteki versenynapja. A délelőtti gyorsasági szakaszokon az ismét rajthoz álló Citroen kezdett a legjobban, hiszen Kris Meeke három szakaszból kettőt is megnyert és vezette a futamot - eközben a Volkswagenek az elrontott beállításokkal szenvedtek.

Délután aztán felgyorsultak az események: az ötödik szakaszon Hayden Paddon lesodródott az útról, beesett a fák közé, a Hyundai pedig kigyulladt. A pilóta és navigátora ki tudott szállni, de a tüzet eloltani nem sikerült, így az i20 WRC gyakorlatilag szénné égett. Nem sokkal később Ott Tanak is ide csúszott ki a Ford Fiesta WRC-vel, de ők el tudták oltani a tüzet, így az ő autójuk megúszta - viszont ők is kiestek a versenyből. Jari-Matti Latvala is szerencsétlenül járt, átment egy nagy kövön, ami miatt elment a kormányszervó és a hátralévő szakaszokat végigszenvedte - emiatt komoly hátrányt szedett össze.

MeekePortugal



Paddon és Tanak balesete miatt egyébként az ötödik szakaszt etapnak nyilvánították, de Kris Meeke ideje még belefért, a brit pilóta a hat "igazi" szakaszból ötöt megnyert és magabiztos előnnyel, az élről várhatja a szombati napot.. A Hyundai így is elégedett lehet, hiszen Dani Sordo csak egy bal első defekt miatt csúszott le a harmadik helyre, Thierry Neuville pedig több technikai problémával is küzdött, de ott van az ötödik pozícióban. Sebastien Ogier gond nélkül teljesítette a napot és Sordo defejtjét kihasználva másodikként fordulhat, ami Paddon kiesése, illetve Latvala gondjai miatt így is tökéletes számára.

A WRC2 mezőnyében szerepel Turán Frigyes és Zsíros Gábor a Ford Fiesta R5-össel, az első nap után a kategória 13. helyén áll a magyar páros.

A Portugál Rali állása az első nap után:

1

Kris Meeke

Citroen DS3 WRC

01:28:53,3

2

Sebastien Ogier

Volkswagen Polo R WRC

+31,9

3

Dani Sordo

Hyundai i20 WRC '16

+37,3

4

Andreas Mikkelsen

Volkswagen Polo R WRC

+52,3

5

Thierry Neuville

Hyundai i20 WRC '16

+1:12,2

6

Stephane Lefebvre

Citroen DS3 WRC

+1:33,5

7

Mads Ostberg

Ford Fiesta RS WRC

+1:46,0

8

Eric Camilli

Ford Fiesta RS WRC

+1:49,7

9

Jari-Matti Latvala

Volkswagen Polo R WRC

+3:50,9

10

Pontus Tidemand

Skoda Fabia R5

+3:52,0

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: