DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Heves szópárbaj volt Ogier és Paddon között

A háromszoros világbajnok panaszkodott, a friss futamgyőztes nem hagyta szó nélkül - a VW és a Hyundai pilótáját úgy kellett elválasztani egymástól a szombati szervizparkban.

A hétvégi Argentin Rali nem csak Jari-Matti Latvala hibájáról, vagy Hayden Paddon élete első WRC-futamgyőzelméről marad emlékezetes, hiszen éppen Paddon, valamint a világbajnoki címvédő Sebastien Ogier között volt némi nézeteltérés a szombati szervizparkban.

OgierPaddon



Ogier sokadjára is nehezményezte, hogy a szabályok miatt a világbajnoki futamokon az első két nap során a pontverseny aktuális állása szerint rajtolnak a pilóták, így ő két teljes napon át takarította az utat a többiek elől, ahogy az az Argentin Ralihoz hasonló murvás versenyek velejárója. A Hyundai új-zélandi pilótája viszont ezt most nem hagyta szó nélkül és a szombati szervizparkban hevesen számonkérte Ogier-t, hogy miért panaszkodik ismét erre - a vita odáig fajult, hogy a két versenyzőt szét kellett választani és visszaküldeni a saját szervizterületére.

Vasárnap reggel a címvédő egyébként elnézést kért Paddontól, de azt azért hozzátette, hogy a véleménye nem változott a szabállyal kapcsolatban. A két pilóta aztán a pályán is megküzdött egymással, hiszen az utolsó szakasz előtt mindössze 2,6 másodperc választotta el őket, amikor is Paddon mindent egy lapra feltéve futott egy óriási időt, amellyel megnyerte a futamot - Ogier erről azt mondta, hogy ő nem mert ennyit bevállalni a záró gyorsaságin. Gratulált ellenfelének és elismerte, hogy jobb volt, de azt is elmondta, hogy a történtek után kétszeres erőbedobással készül a következő, Portugáliában megrendezésre kerülő futamra...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: