DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

WRC: Kikeltek magukból a pilóták, a bojkott sem kizárt

Sebastien Ogier és Kris Meeke is kifakadt a Svéd Rali után, úgy érzik, hogy a pilóták bábbá váltak és kihagyják őket a döntésekből - a jövőben a bojkottól sem riadnak vissza.

A Svéd Rali körüli mizériát követően egyre több részlet lát napvilágot - a pilóták úgy érzik, hogy bábok lettek és kihagyják őket a döntésekből. Ennek szerinük egyetlen oka van: a pénz. Ugyanis az diktál és a látvány többet ér mindennél - a svéd futam így kis híján bojkottba fulladt, a versenyzők pedig nem zárják ki, hogy a jövőben tényleg előhúzzák ezt a fegyvert. 

"Úgy gondoljuk, hogy az nem normális, hogy kihagynak minket ilyen fontos döntésekből. A jövőben készek vagyunk együtt kiállni a közös ügyekért és szeretnénk, hogy legalább egyikünk ott lehessen az ilyen üléseken, hogy képviselje az érdekeinket - nyilatkozta a címvédő és a tabella élén álló Sebastien Ogier. A francia pilóta már a Svéd Rali előtt is felemelte a hangját, mondván, nem érti, hogy mit keresnek a helyszínen, hiszen gyakorlatilag nincs hó.

Meeke_1



"A jövőben készek vagyunk a versenyek nyitószakaszait bojkottálni, ha arra van szükség. A ralinak és egyetlen versenynek sem szeretnénk természetesen ártani, de ha erre kényszerülünk, csinálunk egy közös akciót" - fogalmazott a Citroen pilótája, Kris Meeke. A hírek szerint egyébként a versenyzők már most is a bojkottra szavaztak, de Hayden Paddon nem akart szembemenni csapatával, így ez egyelőre elmaradt.

"A tavalyi Ausztrál Rali előtt huszonöt emailt küldtünk, mert éjszaka abban a porban veszélyes volt vezetni, de nem történt semmi. Sőt, utána azt mondták, jövőre még három ilyen szakaszt kapunk" - folytatta Meeke. "Ezt a Svéd Ralit tíz éve eltörölték volna, de most már a pénz diktál. Hiába mondjuk, hogy szögek nélkül veszélyes ez a verseny, úgy érzem, hogy kezdünk bábokká lenni, akikből valakik nagy hasznot tudnak húzni" - tette hozzá a pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: