DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Wilson: Ostberg nyerhet Svédországban

A Ford pilótája a hétvégén egy norvég versennyel készül a WRC második futamára, a legendás Svéd Ralira, ahol Malcolm Wilson csapatfőnök szerint a pilóta esélyes a győzelemre.

A Fordhoz visszatérő és Monte-Carlóban negyedik hellyel nyitó Mads Ostberg a hétvégén Norvégiában készül a WRC-szezon második futamára, a Svéd Ralira - a KNA Finnskog Ralin viszont "csak" egy R5-ös Fiestával száll harcba a norvég pilóta. Az északi versenyeken rendre az északi pilótáknak terem babér, tavaly az utolsó futamon bukta el első helyét a norvég Andeas Mikkelsen és az M-Sport csapatfőnöke, Malcom  Wilson szerint Ostbergnek lesz esélye a győzelemre.

M-Sport



"Ha jól sikerül a felkészülés és jó állapotban érkezik meg Svédországba, lehet esélye a győzelemre. Ez egy olyan verseny, ahol harcban lehet az első helyért. 2011-ben már majdnem megcsinálta (szintén Forddal), csak az utolsó szakaszon kapott ki, úgyhogy tudjuk, hogy mire képes ezeken a pályákon" - nyilatkozta wrc.comnak Wilson.

A csapatfőnök a Monte után is elégedett volt Ostberggel, aki szintén úgy véli, hogy felvehetik a versenyt a Volkswagennel Svédországban - a hétvégi norvég futam pedig ideális felkészülés lesz számára.

"Nagyon közel vagyunk ahhoz, ahova el szeretnénk jutni és a Finnskog Ralin vezetni mindig remek lehetőség" - mondta Ostberg, aki az utóbbi négy futamot megnyerte itt. "Még nem teszteltem hóban idén, de úgy gondolom, hogy versenyképesek leszünk és bár mindig nehéz felvenni a harcot a Volkswagenekkel, abban biztos vagyok, hogy mi megpróbáljuk"

Ostberg eddigi WRC-pályafutása során Svédországban volt a legsikeresebb, az utóbbi öt alkalomból négyszer a dobogón zárt ezen a terepen. Az idei Svéd Ralit február 11-e és 14-e között rendezik meg.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: