DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

A Hyundai négy autót visz a Lengyel Ralira

Eddigi legnépesebb csapatfellépésére készülődik a Hyundai Rali vb-s csapata, a koreai márka idén négy versenyen is négy i20 WRC-t küld harcba, Kevin Abbring először a Lengyel Ralin csatlakozik a Neuville-Sordo-Paddon trióhoz.

Talán nem meglepő, hogy a csapat nemrég megszerzett tesztpilótáját, Kevin Abbring-ot szeretné bevetni negyedikként annak reményében, hogy a fiatal tehetség ezzel a lehetőséggel minél hamarabb hozzászokik a WRC környezetéhez.

A holland fiú navigátorával, Sebastian Marshall-lal a Svéd Ralin már rajthoz állt – ők Hayden Paddon helyére kerültek be, aki pedig a biciklibalesetet szenvedő Dani Sordo-t helyettesítette. Az első bevetésük a Lengyel Ralin lesz – Thierry Neuville, Dani Sordo és Hayden Paddon mellett július első hetében Kevin Abbring is magára öltheti a Hyundai ruháját.

Kevin-Abbring-and-Sebastian-Marshall_resize



A mostoha körülmények között lezajló Svéd Ralin Abbring nem okozott csalódást a csapatnak – egy összetettbeli 11. hellyel köszönte meg a hirtelen jött lehetőséget.

A lengyel futamot egyébként izgatottan várja Abbring, hiszen pozitív élményei fűződnek az országhoz – 2009-ben első JWRC-s győzelmét szerezte meg a mikolajki központú eseményen. A németeknél háromszor fordult meg, melyből a legelső alkalmat már 2007-ben letudta egy 4x4-es N-csoportos autóval. Korzika, mint módosított francia helyszín, tavaly az ERC része volt, és az akkor még Peugeot Akadémiát képviselő Abbring egy harmadik helyet gyűjtött be. Nagy-Britanniához sem kapcsolat negatív élményeket, ugyanis 2011-ben kategóriájában nem talált legyőzőre.

Michel Nandan, a Hyundai Motorsport főnöke: "Örömünkre szolgál, hogy Kevint be tudjuk vezetni a világbajnokságba - már nem csak beugróként. Sebastian-nal együtt kiváló munkát végeztek a svédeknél, és azóta is lelkesen dolgoznak együtt. Eddig a tesztelési és versenyzési ütemtervet nem nagyon lehetett összeegyeztetni, azonban a szezon második felétől már lesz ideje Kevin-nek a versenyzésre is. Ez a négy verseny tökéletes lehetőség arra, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsön be a fiatal párosunk. Úgy gondolom, Kevin fel fog nőni az élmezőnybeli versenyzőkhöz."

Kevin Abbring, a Hyundai Motorsport versenyzője: "Izgatott vagyok és egyben nagyon boldog, hogy ilyen lehetőséget kaptam a csapattól. Tesztelések során úgy érzem, egy versenyképes autóban ülök, viszont a versenyzés élménye teljesen más - sokkal jobban kiéleződnek a harcok, és az apróbb hibákra is jobban felfigyel az ember. Régen volt már Svédország, de szerencsére nemsokára július, és ott lehetek a nagyok között. A legelső futam olyan téren is hasznos volt a számomra, hogy beleláttam a csapat életbe - hogyan dolgoznak együtt egy igazi megmérettetésen. A lengyel futamhoz nagyon jó élményeim fűződnek, és bízom benne, hogy ezt tovább gyarapíthatom majd." 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: