DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Rali

Ogier egész éves felfüggesztett büntetése

A világbajnoki címvédő franciát egy a következő 13 WRC-hétvégére kiterjedő kétperces felfüggesztett időbüntetéssel sújtotta a versenybíróság, amiért a Svéd Rali pályabejárása során többször is jócskán túllépte a megengedett sebességhatárt.

A felfüggesztett büntetés értelmében, ha a következő 13 rali-világbajnoki hétvége bármelyik pályabejárásán akár csak egyszer is átlépi a szabályokban lefektetett 70 km/órás sebességet, azonnali kétperces időbüntetésben fog részesülni az adott versenyen. Mindez a versenyhétvégék összekötő szakaszaira nem vonatkozik, csak a pályabejárásra.

Ogier emellett elég komolynak mondható, 1232 eurós pénzbüntetést is kapott, 25 eurót kell csengetnie minden egyes olyan kilométer után, amelyet a sebességhatárt túllépve teljesített a Svéd Rali pályabejárása alkalmával.



„A vizsgálatok azt bizonyították, hogy Sebastien Ogier összesen öt alkalommal lépte túl a megengedett 70 km/órás sebességlimitet, azt követően, hogy a versenybíróság előtte már kétszer is pénzbüntetéssel sújtotta őt hasonló szabálysértés miatt. Átlagosan 49,3 km/órával lépte át a megengedett értéket” – áll a versenybíróság hivatalos közleményében. 

A francia címvédőnek innentől tehát egész évben gondosan ügyelnie kell majd a megfelelő sebesség megválasztására a ralikat megelőző pályabejárásokon, ami nyilvánvalóan fel fogja borítani valamelyest eddig megszokott felkészülési módját, hiszen ha valaki ilyen sokszor, következetesen átlépi a sebességhatárt, annak egészen biztosan oka van rá. Vélhetően minél inkább közelít a későbbi versenysebességéhez, annál pontosabban tudja felírni magának navigátorával az itinert… A szabályok viszont mindenkire vonatkoznak, még rá is. 

A VW csapatfőnöke, Jost Capito közben máris jelezte, hogy noha valószínűleg nem fognak fellebbezni a döntés ellen, de ő személy szerint mindenképp találkozni fog este a versenybírákkal, mert látni akarja azokat a bizonyítékokat, amik alapján a döntést meghozták.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: