DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Rali

WRC: Ogier vezet, Kubica keresi a tempót

Az idei második WRC-futam első teljes napjának délelőttjét a három gyári Volkswagen zárta az élen, ám a mezőny egyelőre még nem szakadt szét, a kilencedik Kubica hátránya is alig több egy percnél.

A tegnapi szuperspeciál után ma négy gyorsasági szakasszal folytatódott az idei rali-világbajnokság második futama, a Svéd Rali. A papírformának megfelelően a három Volkswagen Polo vezeti az összetettet, de a mezőny még nem szakadt szét, hat helyezett is egy percen belül van a délelőtti kört követően.

Az első helyen a világbajnoki címvédő Sebastien Ogier áll, aki négyből három szakaszt is megnyert, de csapattársa, Latvala szorosan a nyomában van, így a küzdelem egyelőre teljesen nyitott kettejük közt. A harmadik VW, Mikkelsen szintén jól tartja magát, igazán nagy hibát nem követett el, így húsz másodpercen belül áll az éllovashoz képest.

ogier_sved



A vezető hármast két Citroen és egy Hyundai követ, Östberg, Neuville, Meeke sorrendben, a brit az utolsó, aki még percen belül van, míg honfitársa, a legjobb fordos Elfyn Evans már kívül esik ezen a „bűvös határon”. A walesit márkatársai követik, Ott Tanak a nyolcadik, míg Robert Kubica csak a kilencedik, de a hátránya Meekéhez képest neki is alig több, mint 15 másodperc. Az utolsó pontszerző helyet jelenleg a szintén fordos Martin Prokop foglalja el.

A tegnapi nap hőse, a szuperspeciált megnyerő Pontus Tidemand természetesen visszaesett, sőt már a WRC2-kategóriát sem ő vezeti, a finn Jari Ketomaa ugyanis beférkőzött elé. Érdemes még kiemelni a másik Hyundai-pilótát, Hayden Paddont, aki délelőtt többször panaszkodott az autó vezethetőségére, ami az összetettbeli eredményén is meglátszik, hiszen az új-zélandi csak a 11. helyen áll Solberg, Protaszov és a WRC2 éllovasai előtt.

Délután újabb négy szakaszt rendeznek ugyanezeken az útvonalakon, majd este következik a második karlstadi szuperspeciál.

A Svéd Rali állása öt szakasz után:

1) Ogier 36:40.6
2) Latvala +9.1
3) Mikkelsen +19.6
4) Ostberg +22.0
5) Neuville +36.8
6) Meeke +54.0
7) Evans +1:01.5
8) Tanak +1:04.5
9) Kubica +1:09.7
10) Prokop +1:25.5

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: