DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Ogier a szuperspeciál megnyerésével kozmetikázott

A drámaian alakuló kilencedik gyorsasági után, ahogy az sejthető volt, a nap végi, karlstadti szuperspeciál már nem tartogatott drámai fordulatokat a Svéd Ralin. Az összetettben továbbra is Andreas Mikkelsen vezet, de semmi sem lefutott.

Amint arról már nap közben beszámoltunk, noha a nyolcadik gyorsaságit követően még Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen sorrendben követte egymást a három gyári VW az élen, a kilencedik szakaszon komoly fordulat állt be a verseny alakulásában, hiszen Ogier és Latvala is hibázott. A francia ugyan megúszta fél perc időveszteséggel, de az összetettben így is a 4. helyre csúszott vissza, míg Latvala végleg búcsút inthetett győzelmi reményeinek, miután 8 és fél percen át vesztegelt egy hófal fogságában.

Ogier a nap végi szuperspeciálon egy szakaszgyőzelemmel kozmetikázta korábbi hibáját, de a szakasz rövidsége folytán komoly időkülönbségek itt már nem alakultak ki, így az összetett sorrendje sem változott. Mikkelsen vezet a Hyundait a remek 2. helyen hozó Thierry Neuville, a citroenes Ostberg és a francia címvédő előtt. Vélhetően négyük között fog eldőlni az idei Svéd Rali abszolút első helyének sorsa.



Szombaton nyolc, míg vasárnap további három gyorsasági vár még a rali-világbajnokság mezőnyére.

 

Svéd Rali, állás a 2. nap végén: 1. Mikkelsen (VW) 1:14:03.6, 2. Neuville (Hyundai) + 19,1, 3. Östberg (Citroen) +19,4, 4. Ogier (VW) +24,7, 5. Tanak (Ford) +1:06.2, (…) 22. Kubica (Ford) +7:50.7, 23. Latvala (VW) +8:27.0.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: